Mohu již přenést do skleníku?

walter. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2081) - 168.103 (?) 
9.4.2023 21:40

květák jsem pikýroval do nevytápěného skleníku už 14. března, před dvěma dny jsem sazenice vysadil na venkovní záhon. Ve skleníku už ho nepěstuji, protože mu nevyhovují vysoké teploty a nestačí mu pak narůst kompaktní růžice. Walter

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6619) - 9.142 (?), 9.4.2023 22:10

Tady se dají košťáloviny sázet ven když je dobrá konstelace tak v polovině dubna pod netex. Ovšem povedlo se mi to asi tak dvakrát, jinak byla zima jak sviňa. A ty brokolice byly hezčí než z HM, o chuti nemluvě. Holt ono se to v ČB pánvi nebo v Polabí přece jen líp peče.  

walter. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2081) - 168.103 (?), 9.4.2023 22:32

je to tak, ale s Polabím se srovnávat nemohu ani já. Na druhé straně půlka dubna bude už za týden a -5° už nebude ani u vás. W.

host - 9.142 (?), 9.4.2023 22:54

To jo, jenže bylo tak příšerně, že jsem ani nedělal sadbu. PP.

host - 40.227 (?), 9.4.2023 20:02

Střední Čechy, 220 m n.m., rajčata jsem před víkendem vysadila do skleníku, v kelímcích tam čekají papriky, dýně, lilky, zinnie...

Skleník má teplovzdušný ventilátor, který spíná při cca 5 stupních nad nulou. Nejnižší teplota tento víkend 6,3 stupně.

První ředkvičky vysety před 4 týdny, to se ještě netopilo (ty už vypadají slušně), druhé před 2 týdny. První saláty jsou ke sklizni. 

E.

Mičurin II - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1755) - 165.146 (?), 12.4.2023 11:52

Kam pořád lidi kvaltujete.Ředkvičky jsou ve skleníku od konce března a včera jsme teprve vysadili kedlubny a květák pod textílii.Na teplomilné rajčata a papriky je čas v květnu.Nic neurychlíte jsou to plodiny dlouhého dne, patřičných teplot a slunce.

Na zahradě je pouze na podzim vysazený česnek.Je stále chladno a při teplotách 9 stupňů a studeného větru nemá cenu na zahradě stepovat.Ke konci března se na týden oteplilo tak jsem stihl ostříhat jabloně a kamošovu zahradu.Předevčírem jsme vypleli ze3/4 plevel po zimě.V tutu dobu jsem býval v minulých letech mnohem dál.Nyní má tři dny pršet a je zase týdem po práci.Nelze kultivátorovat bahno.Dneska snad vypleju a přihnojím drobné ovoce.Nic člověk nenadělá, počasí má naštěstí svoji logiku než poblázněné klimatické neziskovky.

Zahradě zdar - Mičurin II (470 m)

host - 189.109 (?), 12.4.2023 12:04

Ale pane, tady je řeč o skleníku! V něm už je delší dobu teplo, roste v něm vše včetně plevele. Nyní jsem do něj zasadil papriky a přenesl sazenice rajčat a fíků k dopěstování. V tuto dobu se v něm vede dobře všemu, dle mých mnohaletých zkušeností. Déšť, bláto ani vítr nás jaksi zajímat nemusí. ;)

Mičurin II - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1755) - 165.146 (?), 12.4.2023 12:17

Petr z H, přečtěte si příspěvek ještě jednou.První odstavec je o skleníku a druhý o venkovní zahradě.Jako přívětivý vyslanec z trucfóra tady napadáte záměrně lidi a ještě máte tu drzost tvrdit že to není pravda.Stačí si kliknout na otazníček za přihlášením 189.109, jít trochu do historie a je jasno.

Zahradě zdar - Mičurin II (470 m)

host - 38.96 (?), 12.4.2023 13:04

Mičurine, jste paranoidní, to myslíte vážně? Jak vás napadá? Taky se hlásíte k té skupince lidí s výhradním právem zde diskutovat a psát ty jediné správné názory? Už jste se zde v minulosti docela ostudně proslavil se svou nenávistí i k dalším zdejším diskutérům. To je peklo, nemít tu moc a represivní prostředky, jaké jste měli v minulosti, že?

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6619) - 9.142 (?), 12.4.2023 19:49

Budiž vám přáno. Já jsem, nedbaje zkušeností dneska zkusmo píchl do půdy ve skleníku teploměr. A v 15 cm. hloubky jsem naměřil 5 stupňů. Nerostou ani ředkvičky.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Obložení bazénu7.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?6.3.2025
Škarabání staré malby11.2.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz