destilační přístroj



host - 8.58 (?)
12.9.2008 6:52

Zdravím

Je možné u měděného kotlíku použít mosazné šroubení na připevnění teploměru?? Nebude to s pákami nějak reagovat, či mít vliv na následný produkt Děkuji.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

         
host - 172.175 (?), 15.8.2008 20:35

Talířový chladič - vyrábí fi Kovoděl Janča s.r.o. (ale nevím co za něj chtějí). V nabídce - chladiče je i částečně rozdělaný na ukázku. Jinak princip najdete v publikaci : Josef Pischl - Vyrábíme ušlechtilé destiláty, str.95. Jedná se o soustavu kruhových desek nad sebou, upevněných na ose, umístěné v chlazeném válci (uzavřené soustředné trubice, chlazené vodou). Talíře nutí páry lihu aby kondenzovaly na vnitřní straně chlazeného válce. Výhodou tohoto systému je relativní jednoduchost při čištění.

K předchozímu příspěvku: i systém "lavoru" (ne však obráceného), ale v normální poloze (lepší je však kotlík) lze upravit pro solidní odvod kondezátu. Ukázka je např. v publikaci : Domácí výroba lihovin - Helge Schmicklová a Bettina Malleová, str.53, resp. foto na str.139. Na webu schnapsbrennen.at mají i jiné užitečné fotografie.

Jinak samozřejmě proti "klasice" (chlazené trubce v soudku a jejich variantách) nic nemám.

Zdravím Tonda.

            
host - 8.58 (?), 12.9.2008 6:52

Zdravím

Je možné u měděného kotlíku použít mosazné šroubení na připevnění teploměru?? Nebude to s pákami nějak reagovat, či mít vliv na následný produkt Děkuji.

               
host - 132.50 (?), 25.9.2008 19:27

Podle zkušeností žádný problém.

                  
host - 2.154 (?), 19.10.2008 18:40

Máte někdo zkušenosti se zkvašováním dýní? Vím, že dýně obsahují fruktózu (v jakém množství netuším). Stojí vysledek za něco, nebo to je zbytečná námaha a nekápne ani kapka? Chemický rozbor dýní jsem nikde nenašel, takže jestli víte, co ještě zkvasitelného krom fruktózy obsahují, napište. Mám na mysli třeba škob, sacharózu, glukózu...

                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 77.39 (?), 19.10.2008 22:53

Je to zbytčná práce. Dýně mají sacharidů velmi málo a tak kvasit začnou spíš mléčně, jako kysané zelí. 
   Chcete-li za každou cenu z něčeho pálit a nemáte ovoce, volte místo dýně raději řepu.

                     
host - 199.84 (?), 22.10.2008 10:36

Jsem téhož názoru, dýně je lepší "zavařit", receptů je v různých kuchařkách dostatek.

Tonda.

            
host - 159.122 (?), 28.10.2008 15:17

talířový chladič v kovodělu stojí 6 000kč a je velmi dobrý.mám ho osobně a jsem spokojen.

cau

               
host - 2.142 (?), 1.11.2008 17:31

Jak správně připravit kvas ze řepy?  Zajímavé téma,  zkoušelo to někdy někdo.

                  
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 100.5 (?), 2.11.2008 8:14

Je to stejné, jako u ostatních kvasů. Stačí umýt a pokrouhat, zakvasit zákvasem.

                     
host - 100.66 (?), 2.11.2008 22:45

Dobrý večer, přiznám se, že je zde super počteníčko. Patřím k úplným začátečníkům, ale přiznám se, že loni mi z 250 l kvasu vyteklo 22 l perfektní hruškovice (52%). Ale jak čtu na těchto stránkách tak skoro nic nevím. Chtěl bych se zasvěcených zeptat na možnost zakoupení, či vyrobení deflegmátoru. Přečetl jsem si snad všechny příspěvky a co se týká diskuze stran cukru do kvasu, tak mi bylo poraděno abych 100 l hrušek v bečce zasypal cca 1 kg cukru a můžu Vám sdělit, že výsledek předčil mé očekávání. Po vypálení i znalci slivovice aj. uznali, že tak dobrou hruškovici nepili.Sklouzla a hřála a já se dmul pýchou.Takže uvidíme co bude letos..

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Pracovní stůl skládací26.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika