destilační přístroj



                     
host - 158.238 (?) 
10.12.2007 20:15

Děkuji za odpověď, ale když jsem to četl tak mne napadlo, že vlastně nevím kdy se popel do kvasu přidává a kolik ho tam mám dát. Děkuji.

  
                     
host - 105.75 (?), 13.12.2007 20:40

No, to snad ne... kolik popela... normalne se dava na ph soba normalni jedla tim se nic neskazi a na pachy bud zivocisne (jeho cena je pomerne velka) nebo aktivni uhli...
Kolik? Tolik, aby to bylo akorat, myslim ze to je na tom to nejlepsi, ze kazdy ma jinak chlupatej jazyk... kdyz uz si hrajes, tak si hrajes preci rad, nebo snad ne? Ja tohle delam jen pro zabavu, ze nekomu dam neco co si nekoupi. Tak pro radost, koukam, ze tu je stejne pochopeni, jako v te diskuzi s tema sekerama friskars... nojo no - doba...

                     
host - 100.141 (?), 19.12.2007 16:50

klikně te na: destilačni aparaty na stranu 4 a ods. micr... lihovarnic... tam naleznete vše moudre!

                     
luky99 - (2) - 92.39 (?), 15.12.2007 20:10

Ja bi som sa chcel spitat ci to mate obicajni hrniec a lepiteho istiacou paskou ale inak?

                     
luky99 - (2) - 92.39 (?), 15.12.2007 20:31

Ja bi som chcel ako si co najjednoduchsie virobid destilacni kotol mama velku 25 l plecovicu ale higienickus tenenim alebo hrniec s dvojitim dnom prosim vijedrite sa l.guzman@zoznam.sk

                     
host - 65.103 (?), 18.12.2007 21:41

Nevlastní někdo kotel vyrobený firmou janča kovoděl s.r.o ? Zajímalo by mně je snim spokojeny atd.... budu vděčný za jakekoliv informace. děkuji

                     
host - 103.185 (?), 20.12.2007 19:27

Ten hrnec je normalni zavarovaci a nebo tzv. pradelni a davam do nej jen vykvasenou stavu a lepenka je jen obycejna z umela, jako se pouziva na byliky, 2x obtocena... naco bych pouzival dvojite dno, kdyz davam jen to co tece... chjo

                     
host - 196.72 (?), 25.12.2007 10:31

Ahoj

Nevíte o někom, kdo by dělal rozbor slivovice na metyl. Jsem začátečník a chtěl bych mít jistotu. mám dvouplášťový kotel, kde při teplotě vody cca100 - 120°C to teče nejlépe.

Díky. (doufám že jsem nenapsal nějakou blbost ještě se moc neorientuji)

                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 85.27 (?), 25.12.2007 13:44

Nevím o tom, že by se komerčně dělal rozbor (taky byste tím přiznal domácí palírnu). Laboratorní metoda existuje, na praktikách v chemii jsme to dělali,  reakci si nepamatuji, byla ale poměrně jednoduchá. 
  Stopy metanolu doprovázejí každé lihové kvašení a destilaci. Nemají ale praktický význam. Důležitější je metanol vzniklý suchou destilací připálených slupek a pecek. To je ale při dvouplášťovém kotli velmi nepravděpodobné. Pokud máte kotel po pálení zevnitř čistý, nepřipálený, nepovažoval bych rozbor slivovice za nutný.

                     
host - 166.20 (?), 25.12.2007 16:40

Také bych se toho tolik nebál, pokud jste z kraje dal trochu stranou klidně to na sobě odskoušejte. Ne tedy půl litrovým množstvím najednou. VašekB

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Škarabání staré malby11.2.2025
Škarabání staré malby30.1.2025
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?25.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy20.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy18.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy18.1.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika