Děkuji za pěkné vysvětlení a obrázek.To je váš obrázek?Že už je tam upraven a zůžen chladič.
Teoreticky to asi funguje, otázka je jak se tento automat systém chová konkrétně při rektifikaci a konkrétně třeba málo lihových východoevropských ovocných kvasů.(i českých) Protože západní ječmené a pšeničné (sladové)kvasy obsahují cca jednou tolik alkoholu.
Další věc je jakým způsobem jde tímto automaten oddělit předek-začátek s metylem, acetonem atd.A konec, ocas...
A vůbec jak jde regulovat procentní síla pálenky, může se stát že poteče pálenka celý střed destilace 92-95%, což většinou moc čechům nebude vyhovovat, neb nechtějí prakticky čistý líh, ale pálenku.Může se také stát vlivem nevyzkoušené konstrukce že naopak poteče příliš slabá pálenka kolem 60% celý střed destilace.Takže regulace tohoto automatu bude dosti problém dle mě, půjde regulovat jen výkonem topení a teplotou kotle, ale náplnová kolona má vůči teplotě v kotli několika minutové zpoždění.
Bude velmi záležet na typu náplně kolony-trubky, na délce té senzorové trubičky v náplni, na jejím konci na intenzitě "smáčknutí" konce trubičky a intenzitě odkapávání atd.
Kdežto u regulace refluxu přes ventil jde hýbat s teplotou a tím % pálenky, kdykoliv v průběhu středu rektifikace.
Ale bylo by jistě zajímavé postavit tento systém a vyzkoušet v českých ovocných kvasech.Ujmete se toho??