Tohle řešení vidím poprvé a je otázkou jak a zda spolehlivě reguluje reflux.Všude na zahraničních servrech vidím regulaci refluxu přes ruční ventily.
Jinak jistě už víte typy řízení rektifikačních kolon - VM = vapour management
LM = liquid management
CM = cooling management
PM = power management
a jejich různé vzájemné kombinace.
Já mám kolonu LM+PM.Velmi časté mimo tuto v zahraničí jsou kombinace LM+VM+PM a nebo CM.
A právě i na řízení profi kolon CM+PM jede většina pěstitelských pálenic, protože toto řízení jde zcela automatizovat elektronickým termostatem-ty + čidly a el.magnetickými ventily na chladící vodě.Ale viděl jsem jen automatickou regulaci PM -topení a ruční regulaci CM chlazení přes kulové ventily.
V domací malé koloně vidím regulaci CM chladící vody jako problematickou a to zejména v uzavřeném okruhu, kde se voda za několik hodin přece jen více ohřeje.Ale i při chlazení z vodovodu nelze plně spoléhat na úplně plynulý stálý tlak vody a regulace chlazení může být problém.
Lepší je LM+PM té stačí chladící voda neregulovaná a prakticky celkem 200L vody na 8-10hodin.A reguluji termostatem + přepínačem výkonu topení a hlavní řízení dělám reflux kulovým ventilem 3/8 se závitovým adaptérem na otvírání ventilu po desetinách milimetru.