destilační přístroj



                     
host - 176.36 (?) 
20.10.2011 10:31

Každý staví aparaturu z toho co je "dostupné", respektive co má "po ruce", či na co "stačí". Já sám dokážu obyčejné železo či ocel svařit, troufnu si i na spájení mědi, ale na nerez nemám dostatečnou techniku. A když jsem se zajímal o "servisní" svaření, málem mi vypadly oči z důlků, navíc je tu stále možnost, že vás ten "servis" nahlásí celníkům. Takže je zbytečné se zde "natahovat" o to či ono. K cíli vede vždy více cest, a záleží na nás, kterou si vybereme.

  
                     
host - 221.18 (?), 8.11.2011 23:17
Na svařování nerezi vám stačí kvalitní elektroda OK 63.30, lze udělat i těsnicí svár, prakticky je svar ještě kvalitnější, než při svařování běžné oceli obyčejnou elektrodou. Nevýhodou je dokonalé přichycení kuliček prskající nerezi (při použití svářecího trafa bez usměrnění). Invertor je jasná volba. Profesionální TIG svářeči vás budou přesvědčovat, že nerez jde svařovat pouze TIGem, což je poloviční pravda, TIGem udělají nádherné pravidelné sváry a svaří i tenoučké plechy, ale "obyčejnou" věc z nerezi si svaříte i doma sám, za zlomek ceny a hlavně bez blbých řečí okolo.
               
host - 152.106 (?), 6.4.2019 18:12

Za sebe bych volil nerezový a dvouplášťový, s takovýma mám nejklepší zkušenost, ikdyž dělal jsom i jednoduchý ze sudu a celkem mi stačil.

   
host - 60.145 (?), 6.12.2011 19:53

Zdravím paliče, měl bych na vás dotaz. Rád bych si pořídil domů nějakou malou palírničku. Jde mi vesměs pouze o výrobu brandy destilací vína, takže žádný profi přístroj. Koukal jsem na internet, kde někteří skláři nabízejí destilační kolony, pomocí kterých jde víno destilovat, ale všechny jsou opravdu malé (kotlík jen asi 2dl). Neexistuje něco takového s větším kotlem? Představoval bych si objem treba 1 - 2 litry. Jde mi o to, abych si doma vypálil třeba půl litrovou flašku brandy a nemusel kvůli tomu 10x destilovat, abych se k takovýmu množství dostal. Zároveň ale nepotřebuju přístroj, který má kotel větší než 5 litrů. Nemáte nějaký tip? Předem díky...

      
host - 176.36 (?), 8.12.2011 10:10

Takový přístroj lze poskládat z jednotlivých laboratorních komponent, ale to nebude asi Váš případ... vy chcete již hotový výrobek... zkuste tedy tento web...  na obrázku má objem jen 3 litry, ale vyrábí se i v 5 litrové variantě (systém Schmickl). Přijde však na dost velkou částku v Kč (...obdobu lze doma sestavit třeba z "papiňáku", samozřejmě si k tomu musíte sehnat ještě chladič). Jinak lze na webu sehnat i jiné výrobce, či prodejce obdobných aparátů, buhužel jsou mimo naši republiku, ale "zboží" z EU lze již přes "eshop" zaslat, stačí najít to co Vám vyhovuje.

         
host - 174.221 (?), 9.12.2011 18:27
Dobry den chtel bych topit pod destilacním pristrojem propan-butanem.Bude mi stacit na kotel 75l horak 7,5kw.Dekuji
            
host - 176.36 (?), 10.12.2011 9:02

Při celkovém objemu kotle 75 litrů, máte užitečný objem 50 - 56 litrů (tj 2/3 - 3/4 reálného objemu kotle), podle druhu kvasu. Mám k dispozici obdobný kotlík (78 litrů) a topím PB hořákem 7,5kW). zatím se mi při popisované "vsádce nestalo, že by hořák nedostačoval výkonem. Není sice tak rychlý v náběhu na destilační teplotu, ale stačí (je to taková "pojistka" proti spěchu při "pálení"). Musíte si ho hlavně "osahat" jak "chodí". Každé zařízení se chová trochu odlišně. Přeji Vám co nejméně nezdarů...  

         
host - 60.145 (?), 14.12.2011 20:38

jj, zacinam uvazovat, ze si to poskladam sam. Ale mam par otazek... Papinak me taky hned napadl. Doporucujete koupit nejakej novej, nebo staci takovej ten klasickej starej hlinikovej? Jinak co se tyce chladice, tak musi se sehnat neco extra, nebo staci udelat na trubce spiralu a chladit v nadobe s cirkulaci vody? Je mozne si udelat vedeni s klasicke medene mekke trubky rekneme o prumeru 12mm nebo se na to med nepouziva. A posledni dotaz, nekde jsem cetl, ze spoje se zatavuji nejlepe klasickym cinem s pouziti pajky. Je to ok nebo byste doporucili neco jineho. Diky za odpovedi.

            
host - 176.36 (?), 15.12.2011 20:21

... to záleží na tom, zda to chcete pouze "odzkoušet", nebo to mít na delší dobu... starý hliníkový bych vzal snad jen na to odzkoušení... spíše bych šel do "nerezu" (i já jsem provozoval starý "papiňák", ale smaltovaný, se skleněným chladičem, ale před rokem jsem ho podaroval). Co se týče chladiče, lze použít i tu stočenou Cu trubku v plastové nádobě (inspiraci lze najít např. zde, i když ne se všemi "ukázkami" souhlasím, občas jsou tam "rarity"), nebo skleněný chladič (stačí i ten laboratorní). Jde jen o to "to" správně poskládat a dobře umístit teploměr. Jedna ukázka byla i na tomto "foru" (jen ten vařák byl na 20 litrů). Co se týče pájky, záleží na tom, co máte k dispozici, lze použít i jinou než klasickou pájku (je ovšem trochu dražší). Spoje po sletování musíte dobře očistit, a "aparaturu" před destilací vyvařit. Je na Vás jak si s tím "pohrajete" a co vše použijete. Přeji "šikovné ruce" a trpělivost při "záběhu". 

               
host - 225.147 (?), 15.12.2011 22:36

diky, snad to nejak zmaknu. A kam doporucujete dat ten teplomer? Nekde jsem videl, ze ho davaj az do trubky nad kotlem, aby meril pouze vypary a nekde taky byl primo zabudovan do kotle.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika