Obyčejný rýč vs. Fiskars

host - 245.29 (?)
28.3.2012 3:54

Vypadá to jako by byl tenhle podnik bez penízků a potřebuje asi krátko době půjčit.Já jsem tam musel složit zálohu i na schůdky k bazénu.A to je víc jak na ten rýč.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 181.66 (?), 27.3.2012 16:46

V HK. nemají nic jen staré a nové ceny na stěně. Včera jsem objela 3 hobbymarkety abych porovnala ty sklony 13 a 26 stupnů ale všude mají jen sklon 13, jak jsem zjistila na internetu podle obj.č. Tak jsem to nemohla bohužel porovnat a vyzkoušet.  Můžete mi někdo popsat ty rozdíly v tom sklonu. Co by mi více vyhovovalo na rytí záhonů? Ten rýč bez teleskopické tyče byl na mě moc vysoký při mé výšce 165cm. Jaký sklon si mám vybrat? Díky.

Josef. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2694) - 246.234 (?), 27.3.2012 22:10
  • Na běžné rytí je určitě lepší 13-stupňový rýč. (Mně vyhovuje více).
  • Ten 26-stupňový je opravdu spíše na takové přehazování kompostu a práce podobnější práci s lopatou. (Téměř ho nepoužívám. Jeho koupě byla omyl.)
  • Zasunutý teleskopický rýč je kratší než ten s pevnou délkou rukojeti. (Kratší nastavení používám jen "do nízkých slojí", tedy tam, kde je omezený prostor. Častěji bych použil prodloužené nastavení, ale nastavování je po čase už vyviklané a povoluje se. Z toho důvodu mám raději ten pevný rýč).
  • I ten "pevný" rýč jsem pro maminku malé postavy zkracoval: plastové držadlo jsem odnýtoval a sundal, trubku zakrátil na potřebnou délku a držadlo znovu nasadil a upevnil šroubem; ten jsem trochu ohladil, aby nevyčníval příliš.
  • Nyní jsem viděl, že dělají odlišný tvar madla rýče. Mně do ruky sedělo lépe to staré madlo.

Josef.

host - 102.197 (?), 27.3.2012 22:22

Tuhle akci MNTF hrubě nezvládl. Převážná většina zboží zmizela z obchodů během několika málo hodin po spuštění akce. Potřeboval jsem koupit násady, každý den mi říkali "dojdou", nakonec jsem se dozvěděl, že "sklady jsou už prázdné, nedojdou". Hlavně, že jsem koupil hrábě, které jsou mi bez násady na... (píp). Podle mě je to zjevná snaha, jak nalákat lidi, aby něco nakoupili za levno. A zbytek budou muset nakoupit již za předražené ceny...

A s rýči je to obdobné. Protože jsem ho chtěl koupit, stoupl jsem si do fronty (jako za totáča) už před otevřením. Přes výlohu jsem viděl, jak zaměstnanci prodejny odnáší z prodejny (dozadu - do skladu) rýče a lopaty. Po otevření jsme se dozvěděli - "zboží nedošlo, máme jen to, co je na prodejně" (na prodejně zůstalo pár kousků, které byly prodané do 2 minut. Odpoledne nebo druhý den začali brát objednávky na rýče a lopaty s tím, že prý "dojdou za 14 dní - 1 měsíc, možná i za 2 měsíce".

Nevím, jestli na objednané zboží berou nějakou zálohu. Osobně bych se bál, že mé penízky už neuvidím. A zboží také ne... Je to ale jen můj názor...

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 242.167 (?), 27.3.2012 22:48

Já se o téhle akci dozvěděl od kolegy. Šel jsem do prodejny, vybral si zboží dle vystavených vzorků, zaplatil a teď čekám na esemesku abych si ho vyzvedl. Od počátku jsem věděl že zboží není na skladě, ale že bych měl obavu o peníze, to určitě ne, a jít si stoupnout do fronty už před otevřením... nechápu. Pozítří začíná další akce na sekyry, pily apod., a já již mám vyhlédnuté další věci. Pokud zboží nebude do pár dnů tak budu trvat na odstoupení od smlouvy a na vrácení peněz. Zakoupení nářadí Fiskars má pro mne určité "hranice" a určitě to nejsou věci které bych musel mít za "každou", byť akční cenu.

host - 245.29 (?), 28.3.2012 3:54

Vypadá to jako by byl tenhle podnik bez penízků a potřebuje asi krátko době půjčit.Já jsem tam musel složit zálohu i na schůdky k bazénu.A to je víc jak na ten rýč.

Mičurin II - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1709) - 73.141 (?), 28.3.2012 10:28

Na slevy nevěřím ale akce 1/3 ceny na F mě zaujala, zvláště když potřebuji lopatu na sníh.Na stránkách M byla akce na lopatu na sníh od 26.3.Šel jsem se poptat 22.3. a bylo mě sděleno, že akce začala již 22.3 a zboží už není.Tak jsem jim řekl co si myslím a šel jsem na pivo.Večer jsem se přesvědčil na jejich webu ,že záčátek akce rychle změnili.Jediný účel této akce bylo dostat zákazníky do kšeftu a ne prodávat zboží ve slevě.Vkročil jsem tam porvé a naposled.Jenom žasnu, že se této šaškárny propůjčila zrovna značka F.Nechce se mě věřit, že o tom nevěděli.Mají u mě stejný kredit jako ten vykutálený řetězec.Naštěstí používán nářadí od jiného výrobce.
Mičurin II

starling - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (156) - 59.151 (?), 28.3.2012 15:28

Přiznám se, taky mne zlákali touhle nabídkou. Vypravil jsem se tam na substrát pro muškáty, a že se příležitostně podívám i na rýče. Samozřejmně nic z toho tam neměli. Viděli mne tam poprvé a naposledy.wink

host - 64.233 (?), 11.7.2013 13:41

Předpokládám, že řeč je o tomto zahradním rýči... zvažuji teď jeho koupi - rýč zahradní špičatý s kovovou násadou ErgoComfort Fiskars 131412

Josef. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2694) - 234.108 (?), 11.7.2013 21:36

Nejsem si jist, zdali je to ten typ, se kterým se mi dělá nejlépe a který snad nejvíce vydrží.

Osobně dávám přednost rýči rovnému (rovné ukončení čepele - ostří). Špičatý může v náročných podmínkách mít sklon k ohýbání špičky.

F. dělá rýče se dvěma různými úhly mezi čepelí a násadou: 13 nebo 26 stupňů. S tím šestadvacetistupňovým dělám jen když je to nevyhnutelné, mně více vyhovuje ten rovnější (13 stupňů).

Ale každému může vyhovovat něco jiného...

Josef.

host - 162.204 (?), 28.3.2012 11:00

Ted jsem se koukal na nerez rýč v Lidlu a vypadal slušně. Nerez odhadem 3mm a pevný prolis pro násadu. Násada by si sice zasloužila lépe zapustit do nerez madla, ale to zvládnu sám během 5.minut rašplí. Cena kolem 300,-.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz