Obyčejný rýč vs. Fiskars

starling - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (156) - 59.151 (?) 
31.1.2012 8:38

Není náhodou na běžné rytí, obrývání ten s vykloněním 13 stupňů lepší?

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3300) - 5.149 (?), 31.1.2012 9:42

Já nechci rýč na normální rytí, ten mám a plně mně vyhovuje.

Mr Big

starling - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (156) - 59.151 (?), 31.1.2012 10:50

Já to myslel spíš obecně. Ne přímo na Vás. 13 stupňů na běžné rytí, a 26stupňů když chci něco odryt a ohodit. Např. ten Váš kompost. Je to tak, nebo se mýlím?

Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3300) - 5.149 (?), 31.1.2012 17:17

Pro Starling: Myslím si že ano, i když jsem tento rýč nikdy v ruce nedržel.Nevím také jaký je úhel u klasických rýčů.

Mr Big

host - 175.210 (?), 31.1.2012 11:40

Pane Stefanosi, prosím popište, které části těla se přizpůsobují a jakým způsobem se to projeví. Děkuji předem za vyčerpávající příspěvek. V jistém smyslu máte pravdu, že zvyk je železná košile. Ale protože člověk je od přírody lenivec, tak hledá cestu jak to udělat snadněji, lehčeji a také kvalitněji, proto si vymýšlí různé tvary nástrojů. A tady je na místě správná volba toho správného nástroje, k té určité činnosti, kterou mám provést. Toto je výrazně ovlivněno marketingem, méně však celkovými znalostmi problému, avšak, mělo by to být naopak. Já jsem, přiznám se, sednul na marketingové tahy jisté firmy a budu si nadávat a spěčovat se, při každém použití jejich výrobku. Čím horší výrobek, tím větší a razantnější potřebuje pomoc při odbytu. Přímo génius je v tomto oboru je jeden z nejbohatších Němců Horst Fuchs, ten dokáže přímo neskutečné.

Jiří

Sinhálské přísloví: Třebas bys přehádal tři sta mudrců, nad hloupostí nezvítězíš.

Michal. - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (711) - 8.42 (?), 31.1.2012 12:02

Kdybyste ryl od rána do večera, tak se jednostranně namáhají určité svalové skupiny a budete mít stejné problémy, jako tenisti, golfisti a další. To však spíše hovoří pro potřebu změny způsobu zátěže (jako mají uvedení sportovci kompenzační cvičení), než aby to přinášelo nějaké výhody, nějakou "symbiózu s rýčem".

host - 175.210 (?), 31.1.2012 19:31

Protože mám dosti velké zkušenosti, tak fyzickou činnost provozuji s rozumem, to znamená tak, aby u zatěžovaných svalových skupin nedocházelo k přetěžování. Jaké potíže mají golfisté, nevím, protože mne nezajímá. Totéž mohu říci o tenise. Tady však vím, že se může vyskytnout tenisový loket. Nikde se nepíše, že je to nějaký sval. Loket je loket, a to je přece kloub a tímto neduhem, tedy jistým poškozením lokte, mohou trpět i netenisté. U rytí k takovému namáhání nedochází, takže ryjci tenisák nehrozí. Když chci rýt, tedy provádět určitý způsob kultivace půdy, musím vyzvednout a obrátit určité váhové množství půdy, které úměrně roste s velikostí plochy a nedá se nahradit strojem. Pánové najde se mezi vámi někdo, kdo se pochlubí, kolik půdy tímto způsobem zkultivoval vlastníma rukama. Nejlépe by to vyjádřila plošná jednotka a případně fotografie.

Jiří

host - 53.187 (?), 31.1.2012 19:26

Dobry den pane Jiri,

Domnivam se, ze prizpusobeni tela nastroji neni zadna novinka. Pokud budu kazdy den 8 hodin ryt, tak se mi postupne zkrivi pater, zmozolovati a ztvrdnou mi ruce, leva noha vyrazne zesili atd. Proste kazda stereotypne a dlouhodobe vykonavana cinnost si vybere svoji dan na mem tele.

Priznam se, ze nejsem zadny odbornik na ryti. Popsal jsem jen sve laicke zkusenosti s rycem Fiskars a ryje se mi s nim proste lepe nez s obycejnym rycem.

Nekdo se me ptal na rychlost ryti. Obycejne si takove cinnosti nestopuju, ale odhadem poryju 1 ar za hodinu. Priste si to schvalne zmerim. Myslim, ze porovnavat rychlost ryti dost dobre nejde. Kazdy ma jine podminky. Ma kypra cernozem se ryje jedna basen a jiny se pachti se slinovici.

Stefanos

host - 175.210 (?), 31.1.2012 19:39

Pane Stefanosi s tím arem z hodinu jsou tady dvě možnosti. To je, že nevíte jak velký je ar. nebo jste skutečně nedržel ve svých rukou rýč. Je tu ještě jedna možnost, a to je, že si z nás děláte srandu.

Jiří

Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3300) - 5.149 (?), 31.1.2012 19:42

To jste hvězda, na Vás opravdu nemám.

Mr Big

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nová STIHL MS 2601.12.2024
Rachot při vypouštění vody z pračky do odpadu30.11.2024
Pracovní stůl skládací26.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty