Obyčejný rýč vs. Fiskars
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 181.66 (?), 27.3.2012 16:46
V HK. nemají nic jen staré a nové ceny na stěně. Včera jsem objela 3 hobbymarkety abych porovnala ty sklony 13 a 26 stupnů ale všude mají jen sklon 13, jak jsem zjistila na internetu podle obj.č. Tak jsem to nemohla bohužel porovnat a vyzkoušet. Můžete mi někdo popsat ty rozdíly v tom sklonu. Co by mi více vyhovovalo na rytí záhonů? Ten rýč bez teleskopické tyče byl na mě moc vysoký při mé výšce 165cm. Jaký sklon si mám vybrat? Díky.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 102.197 (?), 27.3.2012 22:22
Tuhle akci MNTF hrubě nezvládl. Převážná většina zboží zmizela z obchodů během několika málo hodin po spuštění akce. Potřeboval jsem koupit násady, každý den mi říkali "dojdou", nakonec jsem se dozvěděl, že "sklady jsou už prázdné, nedojdou". Hlavně, že jsem koupil hrábě, které jsou mi bez násady na... (píp). Podle mě je to zjevná snaha, jak nalákat lidi, aby něco nakoupili za levno. A zbytek budou muset nakoupit již za předražené ceny...
A s rýči je to obdobné. Protože jsem ho chtěl koupit, stoupl jsem si do fronty (jako za totáča) už před otevřením. Přes výlohu jsem viděl, jak zaměstnanci prodejny odnáší z prodejny (dozadu - do skladu) rýče a lopaty. Po otevření jsme se dozvěděli - "zboží nedošlo, máme jen to, co je na prodejně" (na prodejně zůstalo pár kousků, které byly prodané do 2 minut. Odpoledne nebo druhý den začali brát objednávky na rýče a lopaty s tím, že prý "dojdou za 14 dní - 1 měsíc, možná i za 2 měsíce".
Nevím, jestli na objednané zboží berou nějakou zálohu. Osobně bych se bál, že mé penízky už neuvidím. A zboží také ne... Je to ale jen můj názor...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 245.29 (?), 28.3.2012 3:54
Vypadá to jako by byl tenhle podnik bez penízků a potřebuje asi krátko době půjčit.Já jsem tam musel složit zálohu i na schůdky k bazénu.A to je víc jak na ten rýč.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 64.233 (?), 11.7.2013 13:41
Předpokládám, že řeč je o tomto zahradním rýči... zvažuji teď jeho koupi - rýč zahradní špičatý s kovovou násadou ErgoComfort Fiskars 131412
|
|
|
|
|
|
|
Josef. - Diamantový Zahrádkář (2694) - 234.108 (?), 11.7.2013 21:36
Nejsem si jist, zdali je to ten typ, se kterým se mi dělá nejlépe a který snad nejvíce vydrží.
Osobně dávám přednost rýči rovnému (rovné ukončení čepele - ostří). Špičatý může v náročných podmínkách mít sklon k ohýbání špičky.
F. dělá rýče se dvěma různými úhly mezi čepelí a násadou: 13 nebo 26 stupňů. S tím šestadvacetistupňovým dělám jen když je to nevyhnutelné, mně více vyhovuje ten rovnější (13 stupňů).
Ale každému může vyhovovat něco jiného...
Josef.
|
|
|
|
|
|
|
host - 162.204 (?), 28.3.2012 11:00
Ted jsem se koukal na nerez rýč v Lidlu a vypadal slušně. Nerez odhadem 3mm a pevný prolis pro násadu. Násada by si sice zasloužila lépe zapustit do nerez madla, ale to zvládnu sám během 5.minut rašplí. Cena kolem 300,-.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|