Problém se zelím



PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6578) - 70.100 (?)
2.11.2011 6:19

Když už opakujeme to, co je tu dávno popsané. S teplotou opatrně. Rozhodně nesouhalsím s pánem, který minulou neděli krouhal zelí v Receptáři. Doporučoval teplotu až 24 st. Osobně nemám dobrou zkušenost s kvašením při vyšších teplotách. Spíše bych to viděl na 15 - 18 st. Kvašení je sice pomalejší, ale spolehlivější a je menší nebezpečí, že se zvrhne.  Vlastní zkušenost.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

                     
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6578) - 70.100 (?), 2.11.2011 6:19

Když už opakujeme to, co je tu dávno popsané. S teplotou opatrně. Rozhodně nesouhalsím s pánem, který minulou neděli krouhal zelí v Receptáři. Doporučoval teplotu až 24 st. Osobně nemám dobrou zkušenost s kvašením při vyšších teplotách. Spíše bych to viděl na 15 - 18 st. Kvašení je sice pomalejší, ale spolehlivější a je menší nebezpečí, že se zvrhne.  Vlastní zkušenost.

                     
saruska26 - (18) - 43.107 (?), 2.11.2011 6:56

Když jsme zelí dělali, bylo v tom sklepě tepleji, a taky jsme ho nechali 5 dni doma, takže v pokoji bylo okolo 20 stupnů, potom jsme ho dali do toho sklepa, kde bylo okolo 15 stupni, ted když je venku větší zima, je tam mezi 8-10 stupni. S tou plastovou misou je to dobry napad, dekuji. Snad to bude dobre, vcera jsem z toho sundala ten igelit a ochutnala ho, a je porad takove stiplave, ale prijde mi ze min, tak snad se nam povede. Dekuji vsem za rady

                     
saruska26 - (18) - 43.107 (?), 7.11.2011 12:32

Tak jsem byla vcera ochutnat to naše zelí, a je výborné. Mám z toho hroznou radost. Děkuji všem za rady

                     
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6578) - 70.100 (?), 7.11.2011 14:55

Ftip je v tom, že jste vlastně žádnou radu nepotřebovala, dělali jste to správně. Jen jste trochu podlehla panice.

                     
host - 43.107 (?), 24.11.2011 9:00

Dobrý den, zalí mám naložene od září, ale ted se mi na zeli objevil nahore bilý povlak(jakoby plisen).Nevite co s tim?

                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 65.50 (?), 24.11.2011 9:26

Horní vrstvu zelí s křísovým povlaikem odstranit, dolít osolenou vodou, zatížit roštem s kamenem, aby bylo zbylé zelí pod hladinou a nádobu přenést do chladna.

                     
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6578) - 70.100 (?), 24.11.2011 11:02

Dostal se Vám k zelí vzduch. Jestli je v zeláku se žlábkem, nehlídal jste vodu. Nebo je uložené moc v teple. Kolega Vysloužil sice radí nápravu, ale mám zkušenost, že pachuti slizovitého kvašení se stejně už nezbavíte. Příště hlídat.

                     
host - 43.107 (?), 25.11.2011 6:44

Takže mám zelí vyhodit?

                     
host - 38.10 (?), 4.2.2013 9:22

Stalo sa mi dnes to isté? A hádame sa, či to stačí odstrániť alebo sa musí všetko vyhodiť? :-(

                     
host - 114.252 (?), 4.2.2013 11:03

horní vrstvu shrnout a vyhodit, napěchovat a dolít převařenou vodou.popř osolenou-nemusí být...,nahoře mám prkno a zatížené žulovým kamenem... zelí musí být pod vodou

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika