Husqvarna 555, 562 XP

host - 156.239 (?)
3.8.2012 17:35

Jak radil ten chlap na tom stánku, případně to tady v diskuzi bylo v jednou příspěvku od servisáka. Mrzí mě vaše negativní zkušennost, ale opravdu mi to nedělá, vytrval bych v tom hledání servisáka, co to dá do cajku.

Tento model pily 560XP, XPG za necelého půl roku co je v prodeji, používá od nás více něž 10 profesionálních těžařů. Všichni se shodují na tom, že oproti H357XP, kterou H560XP nahrazuje, je stroj příjemnější na ovládání, držení a údržbu. Žebra válce se minimálně zanášejí, na ventilátor se podstatně méně lepí smůla. Do prostoru filtru se nečistoty dostávají sporadicky. Pila má menší vibrace a přestože je váhově stejná jako její předchůdkyně, tak pohodlí obsluhy přirovnávají uživatelé k H346XP, která je ovšem váhově i výkonově o úroveň ňíž. Výkon je díky elektronice stálý a kroutícím momentem se blíží k H372Xp, což je zase stroj o kategorii výš. Nemáme jediného nespokojeného uživatele. Těžaři, kteří dříve používali zároveň dvě pily (lehčí do prořezávek, těžší na těžbu) teď vezmou do ruky už jen "pětsetšedesátku". Pily trojkové řady jim už nevyhovují.
Moje zkušenosti jako servisního technika: Pila je konstrukčně maximálně odlehčená a promyšlená. Oproti předchozí generaci se například nezanáší čerpadlo oleje, nepovoluje tlumič výfuku. Kromě drobných oprav - praskala antivibrační pružina nad benzínovou zátkou, dnes je nahrazena jinou s popruhovým třmenem proti přílišnému natažení - se nevyskytly žádné závady. U prvních asi třech pil jsem musel přenastavit modul zapalování, měl příliš velký odtrh (má být 0,3mm, byl 0,6mm). Jediným nezvykem pro uživatele zůstává nestandartní postup startování při teplém motoru. U klasického dvoutaktního motoru startuje teplá pila na první trhnutí. Motory X-Torque, kterými jsou H560XP osazené, pracují s minimálním množstvím paliva a při horkém motoru je třeba před startem buďto přidat plyn, nebo několikrát promáčknout balonek. Někdy je třeba zatahnout dvakrát i třikrát.
Elektronika na karburátoru pracuje spolehlivě a kromě toho, že dokáže rozpoznat zanesení filtru, teplotu pily, a nadmořskou výšku, tak identifikuje i nekvalitní palivo. Ve dvou případech mi přišli zákazníci, že jim pila v silném dřevě znenadání začala zpomalovat. V obou případech se jednalo o palivo s příliš vysokým obsahem biosložek. V našem servisu máme diagnostický přístroj, kterým se snadno připojíme k řídící jednotce pily H560, nebo H555. Kontrola je pro naše zákazníky zdarma. Diagnostika dokáže určit v jakém režimu pila pracovala od posledníh startu a mimochodem rozezná i kvalitu paliva. Při používání 100 oktanových benzínů pracují pily perfektně a provoz je díky nižší spotřebě i levnější.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 1.46 (?), 31.7.2012 18:28

Po 10 mesicich odeslo u 562 olej. cerpadlo. Pouzivan vyhradne orig. BIO olej. Cerpadlo vymeneno na zaruku

host - 133.190 (?), 31.7.2012 20:22

Když jsem si tyto nové pily u prodejce prohlížel, bylo to právě olejové čerpadlo, co se mi na těch pilách (555-560) zdálo takové fórové. Na první pohled podobné jako u oleo-macu a podobných značek. No zatím jste tu s tímto problémem první-uvidíme co bude dál.

host - 115.106 (?), 1.8.2012 4:14

Řekl bych, že za odejití může ten bioolej, to bych do pily nedával, bohužel když někdo musí, tak se nedá nic dělat, je to zlo podobně jako bionafta. Syntetický olej v malých dávkách se v přírodě bezproblému rozloží a neuškodí, pokud máte na výběr, tak to do pily nelijte. Srovnávat OM s HQ je směšné a to i pokud jde o čerpadlo oleje, vyzkoušejte si OM v profi provozu a po deseti měsících budete rád, pokud pila ještě bude držet po kupě.

Pána 1.46 bych se chtěl zeptat jak čerpadlo odešlo? Postupně přestalo míň mazat nebo naráz z ničeho nic?

Hupino - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (77) - 211.189 (?), 1.8.2012 13:33

Já myslím, že po x tisících kubíků má právo odejít naprosto všechno. Bio čerpadlu taky zrovna nepomůže. A jestli je to přes záruku neni co řešit.wink

host - 1.46 (?), 2.8.2012 19:45

Cerpadlo odeslo postupne. Mazalo to blbe az se to kouslo. Ja ten bio olej musim pouzivat. V Narodnim parku je to povinost. Tahne se to jak snopel. Jinak pila kdyz je horko spatne startuje. Byl jsem v Nemecku na vystave lesni techniky a ve stanku Husq. jsem se na to ptal. Odpoved byla vymenit svicku pak civku a kdyz to nepomuze tak nahrat novy softver. Po vymene svicky se to zlepsilo, ale uz to dela zas. Hlavne kdyz dotankuju, tak pak se muzu uskubat nez to chytne Tohle je nase nova masina

Hupino - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (77) - 211.189 (?), 3.8.2012 14:04

Tak s tím startováním to mám v tomhle počasí taky. Tahám jak zběsilej a ani neškytne. To bych ji vždycky nejradši hodil ze skály.

host - 227.208 (?), 3.8.2012 15:23

Dobrej den jestli mohu se přidat asi před pěti týdny jsem si v lese vyzkoušel od kolegy 560 XP a měl jsem ten samí problém nejdřív jako by docházel benzín ale přitom tam bylo tak 250 ml. benzínu tak jsme dolili a nemohli jsme jí natočit chvíly jsme jí nechali stát aby vychladla a potom jí natočil sám mě řekl že jí měl ve dvou servisech a výsledek stejný bylo na něm vydět to nas... í tak Vám přeji pevné nervi a doufejme že se to vyřeší.

host - 156.239 (?), 3.8.2012 17:35

Jak radil ten chlap na tom stánku, případně to tady v diskuzi bylo v jednou příspěvku od servisáka. Mrzí mě vaše negativní zkušennost, ale opravdu mi to nedělá, vytrval bych v tom hledání servisáka, co to dá do cajku.

Tento model pily 560XP, XPG za necelého půl roku co je v prodeji, používá od nás více něž 10 profesionálních těžařů. Všichni se shodují na tom, že oproti H357XP, kterou H560XP nahrazuje, je stroj příjemnější na ovládání, držení a údržbu. Žebra válce se minimálně zanášejí, na ventilátor se podstatně méně lepí smůla. Do prostoru filtru se nečistoty dostávají sporadicky. Pila má menší vibrace a přestože je váhově stejná jako její předchůdkyně, tak pohodlí obsluhy přirovnávají uživatelé k H346XP, která je ovšem váhově i výkonově o úroveň ňíž. Výkon je díky elektronice stálý a kroutícím momentem se blíží k H372Xp, což je zase stroj o kategorii výš. Nemáme jediného nespokojeného uživatele. Těžaři, kteří dříve používali zároveň dvě pily (lehčí do prořezávek, těžší na těžbu) teď vezmou do ruky už jen "pětsetšedesátku". Pily trojkové řady jim už nevyhovují.
Moje zkušenosti jako servisního technika: Pila je konstrukčně maximálně odlehčená a promyšlená. Oproti předchozí generaci se například nezanáší čerpadlo oleje, nepovoluje tlumič výfuku. Kromě drobných oprav - praskala antivibrační pružina nad benzínovou zátkou, dnes je nahrazena jinou s popruhovým třmenem proti přílišnému natažení - se nevyskytly žádné závady. U prvních asi třech pil jsem musel přenastavit modul zapalování, měl příliš velký odtrh (má být 0,3mm, byl 0,6mm). Jediným nezvykem pro uživatele zůstává nestandartní postup startování při teplém motoru. U klasického dvoutaktního motoru startuje teplá pila na první trhnutí. Motory X-Torque, kterými jsou H560XP osazené, pracují s minimálním množstvím paliva a při horkém motoru je třeba před startem buďto přidat plyn, nebo několikrát promáčknout balonek. Někdy je třeba zatahnout dvakrát i třikrát.
Elektronika na karburátoru pracuje spolehlivě a kromě toho, že dokáže rozpoznat zanesení filtru, teplotu pily, a nadmořskou výšku, tak identifikuje i nekvalitní palivo. Ve dvou případech mi přišli zákazníci, že jim pila v silném dřevě znenadání začala zpomalovat. V obou případech se jednalo o palivo s příliš vysokým obsahem biosložek. V našem servisu máme diagnostický přístroj, kterým se snadno připojíme k řídící jednotce pily H560, nebo H555. Kontrola je pro naše zákazníky zdarma. Diagnostika dokáže určit v jakém režimu pila pracovala od posledníh startu a mimochodem rozezná i kvalitu paliva. Při používání 100 oktanových benzínů pracují pily perfektně a provoz je díky nižší spotřebě i levnější.

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 211.58 (?), 3.8.2012 18:52
To je reklamní popis pily, to se dá přečíst na stránkách prodejců. Byl byste první prodejce - servisák, který by popisoval nedostatky u toho, co prodává, servisuje veřejně. To špatné startování bagatelizujete, ale v praxi je to velká nepříjemnost. Je naprosto logické, že když přijde profesionál pro pilu, tak koupí 5 řadu a ne 357, která navíc měla svoje problémy. Kolik možných problémů může nastat jste nepřímo popsal. Stačí natankovat horší resp jinak běžné palivo a chtít tankovat opakovaně a je to na svarzenegrovu ruku a nervy jako provazy. Ale jsou i spokojení za ty prachy, dělají velkou službu pro další majitele, ti už třeba budou hlavně řezat. Není nad to být totálně závislý na servisu :-). 100 okt benzín nemají všude a je nejdražší a tak je provoz zase o něco výhodnější. Vyššími náklady k úsporám :-).

Hupino - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (77) - 211.189 (?), 3.8.2012 22:16

Moje reakce na startování zní negativně a ona taky negativní je. Tu pumpičku nepoužívám, asi by stálo za to ji zkusit. Nějak jsem si nezvykl. Ale i tak můžu říct, že za ty roky v těžbě je 560XP naprosto nejlepší pilka jakou jsem kdy měl v pařátech. Jinak co se týče pružin, prakla mě i ta s tím kusem hadru. Prasklo těsnění pod výfukem, ale na ty výkony co ta pila dělá jsou to maličkosti co sice zamrzí, ale jen ten den. Vytáhnu s auta 575 a jedu dál.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz