Husqvarna 555, 562 XP
|
|
|
|
|
|
|
host - 182.242 (?) 9.2.2012 16:10
S křovinořezem jsem byl spokojený, do té doby, než mě začaly praskat pomocné startovací pružiny v sezoně a nemohl jsem je nikde sehnat, proto jsem se také rozhodl zkusit jinou značku. Pružiny praskaly na několika strojích, co jsem se dozvěděl, když jsem obvolával prodejny. Nebylo to úplně z trucu a odpalkování, že jsem si koupil Stihla, přemýšlel jsem o této značce a typu dříve (FS 450). Mám ho pátým rokem a klobouk dolů! Akorát neochota lidí mě jen usnadnila váhání. Husqvarnu jsem neprodal a ani prodat nechci, používám jí od dubna až do kdy rosté tráva na sečení doma zvířatům a jako záložní do lesa. Jinak nejsem zapřísáhlý Stihlák, mám to doma půl na půl
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Alda - (7) - 5.102 (?), 9.2.2012 20:07
Já jsem používal vždy výrobky od Husqvarny, ale ono je dost těžký držet se značky u které, když se něco porouchá tak stroj 14 dní stojí. Jako živnostník se musím ohánět a ne čekat než pošlou náhradní díl. K zamyšlení ještě jedna věc. Co pracuji jako dřevorubec, tak jsem se setkal se spoustou chlapů, kteří mě řekli, že přešli od Husqvarny ke Stihlu, ale nikdy, opravdu nikdy, to nebylo naopak. To je dost smutné. Přitom např. 560ka je bezkonkurenční stroj (když jede).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 156.239 (?), 13.2.2012 8:13
Tady je první videoporovnání 562XP s 372XP
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 156.239 (?), 14.2.2012 14:38
Při těch kratších lištách je 562XP hodně zdatný soupeř i silnějším a těžším strojům, což je parádní výsledek, to porovnání určitě základní představu udělá. Je tam i porovnání Husqvarna 562xp vs 555 a v něm 555 dost znatelně ztrácí. V prvním řezu 4s a ve druhém 2s ztráty, to je na to, že jde o stejný motor dost. Zajímavý je i jiný zvuk, ale to je možná dáno jinou hodnotou otáček.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Alda - (7) - 5.102 (?), 14.2.2012 15:01
Vážený pane "host", než začnete někoho soudit, měl by jste si přečíst celou diskuzi. Nejsem chobotnice a dvě pily mě opravdu stačí. Jestli ovšem nakupujete přes internet pily za takto výhodné ceny, pak se nedivím tomu počtu.
|
|
|
|
|
|
|
host - 156.239 (?), 15.2.2012 13:06
Celou diskuzi mám pročtenou, doporučuji vám to samé, je tu probírán jak váš problém, tak i odstranění problému. Stejně tak je zde probírán problém s praskající pružinkou a i odstranění příčiny dávno před tím, než se tato závada vyskytla na vaší pile. Stačilo si přečíst závady a objednat dopředu, když nemůžete použít zatím náhradu a nechcete čekat. Nesoudím vás, mám jen na 560xp jiný názor. No hlavní je, aby jste byl spokojen Vy s jinou pilou, když tato je pro vás špatná.
|
|
|
|
|
|
|
Alda - (7) - 5.102 (?), 15.2.2012 21:11
Nechci se s vámi dohadovat, ale nikdy jsem nepsal, že by 560tka byla špatná pila. Špatný je podle mne přístup pánů s Husqvarny, kdy dají do obchodů novou pilu, ale nic na ni nemají. 560tka je dobrá pila, ale ten servis dost pokulhává. Pokud Vám přijde v pořádku, že na každou maličkost se čeká 14 dní, tak mě to normální nepřipadá. To je můj názor.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|