Husqvarna 555, 562 XP

host - 1.46 (?) 
16.8.2012 19:09

Ten servisak kam chodim je taky sedlak, kterej ma velky hospodarstvi a k tomu ma obchod s pilama.

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 211.102 (?), 16.8.2012 19:52
Tak ten se obávat nemusí a kolik takových je. A u nás,?

host - 115.106 (?), 17.8.2012 18:52

Dobrý den, měl bych dotaz na pana 1.46 proč se měnila na pile nádrž a válec? Nějaké vysvětlení vám k tomu v servisu nedali?  Jinačí tvar kanálků ve válci, případně jinak žebroví bych ještě tak nějak pochopil, ale ta nádrž mi hlava nebere, navíc nádrž přece není samostatná, je to součást madla a celé pily, tak se prosím zastavte až budete mít cestu do toho servisu a vydolujte z nich něco bližšího prosím, děkuji. Tak mě tak napadlo, že pokud to tak půjde dál, bude to vaše první pila co vám vydrží hezkou řádku let a navíc bude pořád jak nová, nakonec je menší nedokonalost výhoda.

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 208.46 (?), 17.8.2012 20:44
Vy uděláte výhodu i ze závad. Doporučuji kupovat no name, průběžně vám budou pilu měnit a budete řezat stále s novou. Mmch ta tzv výhoda se stala v Německu, tak máte inspiraci.

host - 112.129 (?), 19.8.2012 18:42

Dobrý den.

Prvně trochu mimo téma.

Během včerejška a dneška jsem pročetl celé vlákno. Prvně bych chtěl jen zareagovat, na to, jak zde někteří řeší, jestli ta a ta pila zvládne pořezat např. pěti a více kubíkové stromy atd. Dle mého názoru to zvládnou všechny Husyq od 353 nahoru. Prvně je důležité si uvědomit, na co budu pilu používat. Pokud budu doma řezat špalky na topení, tak se není o čem bavit. 353 již bude nadstandard. Pokud budu dělat např.  prořezávky do jednoho kubíku nebo primárně odvětvovat a sem tam se mi připlete do cesty třeba silný strom od 3 do 6 kubíku, tak bude i pro zmiňovanou 353 pohoda. Když je člověk šikovný, tak si poradí i s kratší lištou. Jde o to mít pilu ostrou, udělat velký klín (k vůli šířce stomu), dobrý zápich, akorát nedořez, popř. odstranit oddenkové náběhy. Samozřejmě pokud někdo dělá standardně silnou hmotu, tak si pořídí "vyšší kalibr" (třeba 560, 562) a delší lištu. Vše je jen otázkou objemu hmoty. Je však blbost si zbytečně kupovat nadupanou mašinu, když ji pak nevyužiju (vyšší váha, spotřeba, cena). Vše je důležité důkladně zhodnotit, ať pak člověk zbytečně nelituje

Nyní k tématu: 

Já dělám standardně 5 a více nádrží denně. Standardně mmota mezi 0,5 a 3 kubíky. Jednou týdně (za čtrnáct dní) třeba strom do 5 kubíků. Zcela sporadicky více. Denně dělám od 15 do 30 kubíků. Zaleží na převažující hmotě. Používám dlouhodobě Husq 359. Zkušenosti mám jen s Husq, takže nebudu srovnávat s konkurencí. Pro mou těžbu je 359 naprosto dostačující. Pro mě zbytečné se tahat s něčím těžším. Jako záložní pilu jsem před pár měsíci pořídil 555. To je vlastně důvod proč píši. Abych ji mohl zhodnotit. Používám ji teď při poruše 359. Má za sebou cca 200 kubíku (možná více), takže nebudu hodnotit životnost, ale uživatelský komfort. Oproti 359 je opravdu neskutečný skok. Proč?

1) těžiště uprostřed - když dělám s 359, tak jsem daleko více strhaný jako při práci s 555,

2) jednoduché (lehčí) startování 

3) když dojde nádrž, 3x napumpuji, nakopnu a jedu

4) je živější 

5) sytič a chcípák jsou společné.

6) když to zdechnu, páčka se vrátí zpět do polohy, kdy můžu startovat.

7) nezanášejí se žebra

8) splodiny jsou subjektivně méně cítit

9) když oddělám kryt, šroubky se mi neválejí po zemi

Jediné, co je stejné, tak spotřeba. Píší, že by měla být nižší, ale nevidím vůbec žádný rozdíl. Takže celkové hodnocení 555 je opravdu dle mého názoru velmi pozitivní.  Naprostá spokojenost. Ani se startováním nemám problém. Jak za studena, tak za tepla. Za studena 3 potáhnu. Když je to zahřáté, tak 1x. 

Kamarád byl nedávno v servisu a říkal, že tam bylo dost buď 560 nebo 562 (to nevěděl) na reklamaci. Prý tam něco odchází. Ale netuším co. Snad ne nic důležitého. 555 tam nebyla na reklamaci žádná.

Takže taková je má prozatimní zkušenost. Samozřejmě vše ukáže čas. Až bude makat denně, tak se teprve ukáže...

Pavlos

host - 156.239 (?), 20.8.2012 15:59

Jen menší upřesnění, 555 a 560 váží stejně, z toho důvodu je lepší koupit 560, výkon navíc se občas hodí. Cena + 1000Kč  / spotřeba podobná a přidaná hodnota ve funkci revboost s 3,5KW a větším KM favorizuje 560 před 555, proto jsou i 560 prodávanější. Nevěřte všemu, těch pil se neprodalo zase tolik aby se někde válely po servisech. 562 se u nás neprodává, takže tam neležela a závady na 560 už tady byli probrané ve vláknu, praská pružinka nad zadní rukojetí lidem co casnují cvaklou pilu z kmenu a to teda pouze profíkům pro amatéra je to prakticky věčná pila bez závad.

Hupino - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (77) - 211.189 (?), 20.8.2012 17:54

No je to tak jak píšete. Rozdíl v obou pilách neni zrovna malej. Co se týče té pružiny. V pátek mě praskla už třetí a určitě ne proto, že bych s ní nějak casnoval.laugh Kdybych ji měl casnovat sevřenou z kmene tak to už bych se bál, že se rozpadne celá. Praskaj kdykoliv kdekoliv a jakkoliv i ve větvích. A to jsem s ní teda chtěl třísknout. Věřím ale že pro normálního uživatele je nesmrtelná. Jako vždycky musím dodat, že to neni kritika. Je to dělo a koupil bych ji zas.

host - 115.106 (?), 20.8.2012 18:18

Jen takovej nápad, když vám praská pořád ta samá pružina, nešlo by tam dát nějakou jinou silnější třeba s HQ 365? Dyť je to kus ztočeného drátu, tak by to mělo být podobné ne, jen bych ji zkrátil na požadovanou délku a fertich angel Až budete v servisu omrkněte tam vhodnou silnější pružinu a je to, vše bude stejné, jen drát bude silnější a nepraskne.

Hupino - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (77) - 211.189 (?), 20.8.2012 20:28

Nejde to. Mám náhradní 575XP a je to jiná konstrukce. Ta má teda ale pružinu jak nohu.yes Kluci ve Švédsku by se k tomu měli postavit čelem.

host - 1.46 (?), 31.8.2012 13:46

Tak jsem se dnes ptal proc mi menili tu nadrz. Tak ten valec byl kvuli spatnemu startovani a ta nadrz kvuli sylenbloku, ktery tak rad praska. Ta nova nadrz je delana tak, ze uz nejde na nej takovej tlak. Jinak pila s novym valcem startuje mnohem lip.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?14:40
Inspiraci pro zahradní domky9:14
Obsyp zapuštěného bazénu9:01
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz