Meruňky 2024

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10414) - 70.240 (?)
26.6.2024 17:39

Přeju dobrou chuť. U mě všeho všudy dva nově objevené plody na Tomcotu, které byly zřejmě dobře ukryté, jeden dobře ukrytý na Bergevalu, jedna Veharda, jedna Ceglédi... a jedno pozdní Farclo.

Tomcot
Tomcot
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 212.219 (?), 26.6.2024 16:21

Bulida už spady všechny plody, měla zrát taky přelom 7/8... tak kdoví jestli to není záměna. Chuť průměr dobrá, 13% Brix, dužina moučnatá, něco stromku chybělo pravděpodobně byl tento i přelitý. MH

,,Bulida"
,,Bulida"

host - 212.219 (?), 26.6.2024 16:21

Bulida dužina. MH

Bulida
Bulida

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10414) - 70.240 (?), 26.6.2024 17:39

Přeju dobrou chuť. U mě všeho všudy dva nově objevené plody na Tomcotu, které byly zřejmě dobře ukryté, jeden dobře ukrytý na Bergevalu, jedna Veharda, jedna Ceglédi... a jedno pozdní Farclo.

Tomcot
Tomcot

host - 212.219 (?), 26.6.2024 18:54

yes Petře tak to máš tak na nasazení pytlíků, ta havěť mravenci, obaleči, zlatohlávci, lítají už i vosy, mají nejradši plody 1-2ks, ještě tvrdé napočátku vybarvování už je vyhryzaná díra a jede hniloba. MH

KORZÁR - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (567) - 49.56 (?), 27.6.2024 8:19

Fórum z Jalty už prechádza zo zelenej do žltej teploty hlásia vysoké čo je super pekne u nás popršalo úroda tento rok je fantastická, stále nevidím foto odborníkov čo má kritizovali.

Marhulky
Marhulky

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6619) - 9.142 (?), 27.6.2024 9:00

Zkuste si uvědomit, že ne každý zahrádkaří v takové poloze jako vy, kde (snad) i v letošních kalamitních mrazech je tak skvělá úroda. Ne každý mimo vás je neschopný, když úrodu nemá, protože ji zdecimoval mráz.

host - 234.25 (?), 27.6.2024 10:02
Jen se z toho neposerte, Korzáre... Arogance a pýcha v kombinaci s nedůtklivostí... Jen tak dál, Korzáre. 👍👏

Mičurin II - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1755) - 165.146 (?), 27.6.2024 12:01

Pánové k čemu to nálepkování a nadávky.V příspěvcích pana Korzára jsem nic takového nenašel zato žel ve vašich ano. To, že mu nic nezmrzlo přece není arogance a pýcha, byla to pouze vyšší moc a mrazy se mu vyhnuly. Dáva popisy nových odrůd a pro fandy meruněk je to jistě přínosné.Mě to taky pomrzlo ale to mě neopravňuje se vymezovat proti lidem kterým ne.Nefňukám a starám se o stromy jako vždy. Teď jsem prováděl už druhý údržbový letní řez.Vlivem srážek a slabé nebo žádné násadě plodů je ideální možnost vzhledem k intenzivním přírustkům dolpnění koruny stromů novým dřevem a jejich tvarování pro účely vřetena..Jen se dívat a konat.Kritika na nedostatečnou probírku jabloně SweeTango je trochu oprávněná ale pěstitel má vzhledem ke svým pěstitelským podmínkám jiný názor.Pro mě je tam důležitá informace po stejné kritice v loňském roce.Tato odrůda bohatě plodí a nealternuje.Jako pro pěstitele této drůdy je toto poznaní důležité.

Zahradě zdar - Mičurin II (470 m)

host - 145.214 (?), 27.6.2024 14:39

Přesně jak píše Mičurin. Stejně jako on tu shledávám útoky a urážky výhradně ze strany starobylých členů tohoto portálu, Korzár nikoho neurážel, nikoho nenepadal a nevidím ani nic pyšného. V posledním příspěvku se pouze dotazuje na stav vašich stromů, když máte tu potřebu se navážet do jeho probírky a neustále ho jen kritizovat. Všechny vaše hloupé příspěvky jsou zahaleny závojem zhrzenosti a závisti, zoufalci k politování. :(

walter. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2081) - 168.103 (?), 27.6.2024 16:35

Když už jste vytáhl toto téma, 145.214, tak já zase shledávám časté útoky a urážky namířené proti přispěvatelům vystupujícím zde pod nějakou konkrétní přezdívkou výhradně ze strany některých přispěvatelů bez žádné přezdívky.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Obložení bazénu7.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?6.3.2025
Škarabání staré malby11.2.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz