Meruňky 2022-2

host - 213.137 (?)
21.7.2022 20:55

Byla reakce o 2 strany zpět. Nefunguje tady umísťování příspěvků.

---------------------------------------------------------------------------

Jinak dnes další košt.

Poslední meruňka BIG RED, barva už odpovídá popisu, šťavnatá, sladká, ale to je vše, kořenitá výrazná chuť jako u předchozího plodu se nedostavila. Takže asi opravdu jen sladká voda definitivně?  surprise... možná už byla na stromě přestárlá z období chladu, až teď v tom hicu najednou změkla...

A meruňka Forum - vynikající TOP odrůda, velmi sladká, výborné kyselinky, chuť ananasu, citronu a trochu klasické meruňkovitosti, i slupka je lahodná ušlechtile kyselkavá, určitě lepší jako VP. smiley

Na VP ještě musím pár dní počkat, pozdní klon mi tu zraje až s Bergeronem, bude mít co dělat aby si udržela 1. místo. MH

BIG RED
BIG RED
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 49.50 (?), 21.7.2022 17:29

Ďalej 

host - 213.137 (?), 21.7.2022 20:44

A kde máte tu Leskoru, na vysočině? to je pěkný.

A k VP - co teda udělá s VP šarka kromě flekaté pecky?

MH

host - 213.137 (?), 21.7.2022 20:55

Byla reakce o 2 strany zpět. Nefunguje tady umísťování příspěvků.

---------------------------------------------------------------------------

Jinak dnes další košt.

Poslední meruňka BIG RED, barva už odpovídá popisu, šťavnatá, sladká, ale to je vše, kořenitá výrazná chuť jako u předchozího plodu se nedostavila. Takže asi opravdu jen sladká voda definitivně?  surprise... možná už byla na stromě přestárlá z období chladu, až teď v tom hicu najednou změkla...

A meruňka Forum - vynikající TOP odrůda, velmi sladká, výborné kyselinky, chuť ananasu, citronu a trochu klasické meruňkovitosti, i slupka je lahodná ušlechtile kyselkavá, určitě lepší jako VP. smiley

Na VP ještě musím pár dní počkat, pozdní klon mi tu zraje až s Bergeronem, bude mít co dělat aby si udržela 1. místo. MH

BIG RED
BIG RED

host - 162.69 (?), 21.7.2022 21:43
Co jsem viděl já pane MH tak šárka udělala z VP strom maximálně tak okrasu. Těch pár nejedlých gumových meruněk co na stromě zůstalo opadalo tak před 14 dny. Marek.

walter. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1939) - 168.103 (?), 22.7.2022 9:28

Betinka rezistentní šarce. Walter

host - 213.137 (?), 22.7.2022 10:09

A vy jste pane Walter měl na starých meruňkách taky šarku, že jste vysadil Betinku? Mi se objevila šarka na listech broskví, ale plody jsou pěkné čisté - Sunhaven Redhaven. Asi ta šarka nebude jednoznačná pohroma na všech stromech. MH

walter. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1939) - 168.103 (?), 22.7.2022 10:19

Mám ještě 17 letou meruňku Karolu a ta šarku nemá, ale také broskvoň Earliglo a ta šarku má, taky nějaké tolerantní slivoně, které v sobě nejspíš virus mají také, neboť rouby Betinky se na nich neujaly. Walter

TomášV - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (59) - 12.8 (?), 23.7.2022 20:39

Dozrává Hargrand v n.v. 470m (rozhraní Středočeského a Jihočeského kraje). Jeden plod byl spadlý a ten mi nepřišel už tak chuťově atraktivní. Byl sladký dost měkký a už postrádal tu správnou dávku kiselinky pro obohacení chuti. Druhý plod jsem vzal ze stromu podle omaku (na dotek již měkká dužnina a šel po půlotočce dolů). Pro tento plod přidávám foto. To už byla jiná písnička. Bohužel mám i plody nějak napadené. Možná šarka. Jsou na nich skvrny a vnímám i různé oblasti zralosti na jednom plodu. Pecka je také skvrnitá. Plod byl jen ručně roztržen.

EDIT: Tak další spadlé plody už nebyly tak přezrálé a měli i tu svojí kyselinku.

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 196.17 (?), 25.7.2022 22:10

Já nemám letos žádný plod Hargrandu, za to fleky na peckách je dost na různých odrůdách. Hargrand jinak vypadá nadějně, protože předvedl už na malém stromku slušně velké plody, keré vůbec nebyly jalové.. 

Harlayne (stále není zralá)
Harlayne (stále není zralá)
Rakovského také ne
Rakovského také ne

TomášV - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (59) - 12.8 (?), 27.7.2022 21:47

Vynechal jsem u Hargrandu letos probírku a zajímalo mne, jaký bude dopad na plody. Jsem překvapený, že neutrpěla ani velikost plodů, ani jejich chuť. Plody jsou vesměs stejné velikosti o průměru cca 6cm a váze v rozmezí 92 - 118g. Podle internetu mám velmi nadprůměrně velké plody. Udává se 65 - 90g. Přikládám fotografie hustoty plodů, jejich velikosti i váhy. Četl jsem, že bez probírky je stromek natolik zatěžován, že může i uschnout. Je s tím nějaká zkušenost?

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Kolikovaci pripravek15.11.2024
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz