Meruňky 2022-2
|
|
|
|
|
|
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10317) - 70.240 (?) 27.7.2022 21:54
Šuplérou na ně. Pěkné, Tomáši, hlavně aby chutnaly. Taky bych si dal. Kdysi jsem četl, že v Evropě Goldrich vytlačil Hargrand právě kvůli nějakým chorobám, možná i přetěžováním sromů úrodou.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 40.101 (?), 28.7.2022 11:30
Jaké viditelné příznaky napadení PPV na plodech?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 81.144 (?), 28.7.2022 13:25
Fotku s příznaky šárky na pecce jsem zde nikde nezaznamenal, ale kdyby na to nepřišla řeč, těch příznaků na plodech bych si nevšiml. Jinak ještě ke sklizni. Dokážete si představit dělat kvalitní sklizen setřasačem za traktor? Já tedy rozhodně ne a ani do kvasu.. Prostě to chce při větší výměře brigádničky na žebřících a dělat minimálně 4 ale v lepším případě až 6 ručních protrhávek na jednom stromě. Když to někdo omele všechno na jeden zátah a jde prodávat, tak fakt nevím za co chce inkasovat 50 Kč a víc za 1 kg meruněk.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 81.144 (?), 28.7.2022 9:11
Pane Tomáši, byly roky, kdy jsem žádnou probírku na stromech v plné plodnosti nedělal a k žádnému úhynu nedošlo, ale kvalita plodů nebyla moc dobrá. Tak jak někdo říká, že když jde ovoce do kvasu není potřeba probírka, není to pravda. Ono je důležité se o odplozené stromy po sklizni postarat. Mnoho lidí když je násada zalévá, přihnojuje, a po očesání nechají stromy svému osudu bez další péče. Přitom je tak důležité je po sklizni aspon dobře zavlažit. Co se šárky týká tak je to jako se švestkama. Některé stromy jsou s ní schopné žít a dobře plodit. Jiné mají malé scvrklé ovoce, které předčasně opadává.
|
|
|
|
|
|
|
host - 81.144 (?), 28.7.2022 23:05
Merunková sezona roku 2022 se přiblížila u nás v Chřibech na zahradě a v sadě ke konci. Už toho na stromech moc není. Po problémech s moniliovou spálou, která se nechtěla vůbec vzdát a na problémy jsem si částečně zadělal sám, protože nechci stříkat v plném květu, kvůli všemožnému opylujícímu hmyzu... a po kroupách, které dost pošramotily některé plody musím říct. Takovou kvalitní úrodu jsem snad ještě nikdy neměl. Zavařeniny, marmelády, podělení příbuzenstava, menší prodej přebytků, už zbývá jen napálit dobrou merunkovici.
|
|
|
|
|
|
|
host - 226.113 (?), 3.8.2022 20:38
Poslední plody meruňky Leskora u jižní strany domu. Čekáme na Goldrich a na podzim bude snad i Bergeron. Letošní horké léto to snad zvládne již v průběhu září.
Příjemné meruňkové hody přeji.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|