Příspěvky uživatele - TomášV

Marhulky kvitnutie jar 2025🍑, 3.4.2025 Obsahuje fotku
Hargrand dnes tak s polovinou rozvitých květů, slunné ráno a hukot včel v koruně. Od zítřka ma začít ochazování. Ta nerozvitá půlka by mohla mít ještě šanci. Velkopavlovická ukazuje zatím jen pár bílých čepiček.
Střih meruňky, 22.3.2025
Já mám v oblibě kotlovité koruny bez terminálu, ale mělo by platit toto: Máte 4 kosterní větve prvního patra významně slabší než terminál. Roznodně bych další patro zatím nedoporučoval a terminál snížil přiměřeně spodnímu patru. Nechávejte korunu... celý příspěvek >
Marhulky kvitnutie jar 2025🍑, 22.3.2025 Obsahuje fotku
Hargrand na rozhraní středních a jižních čech n.v. 440m. Končí tu týden nočních mrazíků a slunných dnů. Mělo by přijít období zatažena, poprchávání, bez nočních mrazů a denní teploty lehce nad 10°C. Má to šanci ještě chvíli počkat s rozkvětem.... celý příspěvek >
Meruňky 2024, 18.7.2024 Obsahuje fotku
Připojím jednu smutnou sklizeň. Samo to neopadalo a tak jsem to sklidil ručně dnes. Na jaře pomrzlý Hargrand.
Infračervená žárovka a ochrana květů (plůdků) před mrazíky, 3.5.2024
Tak letos (2024) bylo jako všude všechno obsypáno příliš brzy. To osudné ponělní ráno pak do plodů uhodil mráz přes -3°C a to i infra žárovka 275W neměla žádný význam. Ta žárovka upraví prostředí tak o 0,5°C, možná o něco víc, na tohle ale rozhodně... celý příspěvek >
Meruňky 2024, 21.4.2024
Záleží také na tom kde jste teplotu měřil a jak vysoko nad zemí jsou plody. Jarní ranní mráz slábne směrem vzhůru. Když u země zmrzne, může být ve dvou metrech nad zemí i bez mrazu.
Ozark Premier, 21.4.2024
Květy zatím nikdy nepřešly do fáze plodu. Nemělo by tedy jít o to, že je stromek pro svoji slabost shodí. Buď existuje možnost že některé stromky i když kvetou, začnou vytvářet plody až po více letech, nebo prostě v okolí skuteně není žádný opylovač.... celý příspěvek >
Ozark Premier, 19.4.2024
Díky za reakce, ale můj dotaz nesměřoval k tomu, zda opylovače potřebuje nebo ne. Opylovači klidně někde v okolních zahradách mohou být a měl by to zvládat i volně rostoucí myrobalán. Psal jsem i že je stromek cizospračný a vím co to znamená. Šlo mi... celý příspěvek >
Ozark Premier, 18.4.2024
Na podzim 2021 jsem vysadil prostokořený stromek Ozark Premier na podnoži mirobalán v n.v. 440m, chladnější a větrnější části zahrady. Z jara příštího roku se na něm objevil první kvítek. Na jaře roku 2023 pak květů o něco přibylo a letost už kvetl... celý příspěvek >
Meruňky 2024, 14.3.2024 Obsahuje fotku
Dnes se rozvinuly první květy na Hargrandu v nadmořské výšce 440m. Poslední dny jarní, dnes 12 - 15°C a sluníčko trošku vykouklo až odpoledne. Večer se bude stříkat.
Meruňky 2024, 25.2.2024 Obsahuje fotku
Rozhraní středních a jižních čech, 440m nadmořská výška. Hargrand i Velkopavlovická prozatím v chráněném stádiu. Pokud se ale počasí neochladí, pozdější mrazy to zasáhnou už v květu.
Infračervená žárovka a ochrana květů (plůdků) před mrazíky, 27.7.2023 Obsahuje fotku
Letošní studené jaro přečkalo do zralosti poměrně málo plodů. Dost jich opadalo ve velikosti cca 2,5cm a pecičku už měli v sobě (nebylo to oslabení po loňské úrodě?).  Dozrálo deset plodů, o to ale byly větší. Největší je na fotografii. Prozatím... celý příspěvek >
Infračervená žárovka a ochrana květů (plůdků) před mrazíky, 3.5.2023 Obsahuje fotku
Prozatím měsíc od mé poslední zprávy neuplynul, ale už přeci jen je něco vidět. Příroda se probouzela velmi neochotně, teploty se stále držely nízko, jen mrazy daly pokoj. Plůdky jsou prozatím jen malé a sotva se klubou ze zaschlých okvětí, ale jsou... celý příspěvek >
Infračervená žárovka a ochrana květů (plůdků) před mrazíky, 10.4.2023 Obsahuje fotku
Máme další jaro a situace se skoro opakuje. Meruňka plně rozkvetla dva dny před nočním mrazem a opylovači se tentokrát objevili jen na pár hodin jednoho dne, na cizosprašnost to bude opravdu málo. Ten mráz přišel 5.4. ráno a na kmeni meruňky jsem... celý příspěvek >
Mráz ve vegetačním období, 6.4.2023
Oproti včerejšku o jeden stupínek tepleji. Při rozednění tedy -5°C. Mám jak na Hargrandu, tak i na Velkopavlovické pár poupat která se zatím neotevřela, tak snad nějaká naděje. Japonská švestka Ozark Premier má také zatím jen poupátka. Viděl jsem... celý příspěvek >
Další diskuze:  12345  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika