Kam se hrabeme na pana Fialu. Mohl by pořádat degustace novinek pro širokou veřejnost a vybírat vstupné. Co se týče těch fotek, pana 30.8, tak to je nádhera, pane 30.8, to jste potěšil jistě nejenom mě. Škoda, že mně ta odrůda na fotkách vůbec nic neříká, přitom to jsou plody přímo vybízející k nakousnutí. Pokud jde o pana z Buchlova, tak u nás se vždycky říkávalo, že něco drží jak helvétská víra (Kalvín). Co se týče zrání, tak pravda je, že v posledních letech zraje všechno dříve, i když se i nadále používá orientační doba zrání odrůd z atlasů. Přitom letos po studeném dubnu a deklarovaném 14 denním opožděním vegetace, stejně všechno nakonec uzrálo dříve. Ovšem na zrání dušičkových meruněk a broskví, to určitě takový vliv mít nebude (např. na broskvoň Tardibelle).