Meruňky 2022-2
|
|
|
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10317) - 70.240 (?) 15.7.2022 15:28
Kam se hrabeme na pana Fialu. Mohl by pořádat degustace novinek pro širokou veřejnost a vybírat vstupné. Co se týče těch fotek, pana 30.8, tak to je nádhera, pane 30.8, to jste potěšil jistě nejenom mě. Škoda, že mně ta odrůda na fotkách vůbec nic neříká, přitom to jsou plody přímo vybízející k nakousnutí. Pokud jde o pana z Buchlova, tak u nás se vždycky říkávalo, že něco drží jak helvétská víra (Kalvín). Co se týče zrání, tak pravda je, že v posledních letech zraje všechno dříve, i když se i nadále používá orientační doba zrání odrůd z atlasů. Přitom letos po studeném dubnu a deklarovaném 14 denním opožděním vegetace, stejně všechno nakonec uzrálo dříve. Ovšem na zrání dušičkových meruněk a broskví, to určitě takový vliv mít nebude (např. na broskvoň Tardibelle).
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10317) - 70.240 (?), 15.7.2022 15:28
Kam se hrabeme na pana Fialu. Mohl by pořádat degustace novinek pro širokou veřejnost a vybírat vstupné. Co se týče těch fotek, pana 30.8, tak to je nádhera, pane 30.8, to jste potěšil jistě nejenom mě. Škoda, že mně ta odrůda na fotkách vůbec nic neříká, přitom to jsou plody přímo vybízející k nakousnutí. Pokud jde o pana z Buchlova, tak u nás se vždycky říkávalo, že něco drží jak helvétská víra (Kalvín). Co se týče zrání, tak pravda je, že v posledních letech zraje všechno dříve, i když se i nadále používá orientační doba zrání odrůd z atlasů. Přitom letos po studeném dubnu a deklarovaném 14 denním opožděním vegetace, stejně všechno nakonec uzrálo dříve. Ovšem na zrání dušičkových meruněk a broskví, to určitě takový vliv mít nebude (např. na broskvoň Tardibelle).
|
|
|
|
|
|
|
host - 81.144 (?), 15.7.2022 18:24
Ano pane Petře, ta helvétská víra se udává i jako rčení. Ale víra není pevná? Budeme tedy věřit atlasům jako Písmu svatému, protože počasí je jako tučapské hodiny.
|
|
|
|
|
|
|
host - 81.144 (?), 15.7.2022 18:26
Ale která víra není pevná?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ITBrno - Bronzový Zahrádkář (89) - 198.91 (?), 15.7.2022 17:54
Zdravím od Kuřimi,
VP jsem otrhal 14.7. a už to bylo na hraně, že padaly na zem.
ITB
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 127.90 (?), 21.7.2022 6:43
Krásné počasí, hurá Leskora dozrává. U nás v jiz obvyklém termínu 3-4. týden cervence. Chuť příjemná, meruňková. Vedle je vidět ještě brokovity zelený bergeron. Příjemné letní dny všem.
|
|
|
|
|
|
|
host - 200.242 (?), 21.7.2022 15:32
Takto krásnou pecku má naše meruňka minimálně 10 let, na chuti a plodnosti ji to ale neubírá. Pro nás to byla vždycky Velkopavlovická, když jsem ale viděl co udělá šarka s VP, docela o tom pochybuji.
Marek.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|