Bergeron je nejlepší
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mikeš13 - Diamantový Zahrádkář (1994) - 26.43 (?), 12.7.2014 21:52
Dnes zklizen zbytek (pár) plodů Bergeronu z toho, co nezmrzlo. Bohužel většina z toho, co na stromě zbylo, spadlo již zralé v minulých dnech. Zde jej sklízím poměrně brzy - společně s Lenovou nebo ještě před ní, což je zřejmě dáno, i přes pouze 20 m vzdálenost stromů, jinými podmínkami stanoviště každé z odrůd.
Chuť Bergeronu opět tradičně výborná.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 41.143 (?), 13.7.2014 14:27
Stav mého Bergeronu z 8.7. Předpokládám, že na sběr si ještě tak týden počkám. Před 3 dny jsem ochutnal, první plody odrůdy Barbora, zatím to vypadá velmi nadějně. Chuť byla vynikající, přesně jak má meruňka chutnat. Co může způsobovat problémy je praskáním plodů, za poslední týden napadlo 73 mm srážek. Doufám, že podobný osud nepostihne i Bergeron.
Pane Mikeš v jaké oblasti pěstujete Bergeron. Termín sklizně je .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mikeš13 - Diamantový Zahrádkář (1994) - 26.43 (?), 13.7.2014 19:19
Žatec (LN), 240 m n.m.
Jenom doufám, že Bergeron je Bergeron. To už by mě piclo. Je pravda, že tam pár věcí nesedí.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 178.235 (?), 13.7.2014 21:44
Podobně jako na fotce vypadá i můj Bergeron.Hustý spon plodů a ve shlucích právě postupně dozrává.Rychleji na osluněné straně, ve stínu ještě ne.Obdivuhodná a lákavá je velikost plodů na slunci.Strom se, bohužel,nevyhne stížnosti na občasný výskyt hniloby, kterou hlásí letos většina pěstitelů. AB
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|