Olej Stihl

bunny - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (813) - 176.185 (?)
30.8.2008 20:50

host - xxx.xxx.11.107 (?), 30.8.2008 20:41

nie, myslim, ze kazdemu je jasne, ze stihl olej nevyraba len ho vyraba niekto iny a stihl to predava pod svojim menom... verim, ze stihl olej testuje, ze spolupracuje so spolocnostou, ktora pre nu olej vyraba, ale pravda je taka, ze to pre nich robi niekto iny... ale tak to funguje kdekolvek a v kazdej oblasti...

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 116.34 (?), 30.8.2008 16:45

Pozrel som si odkaz, ale tam sú tri druhy olejov Stihl. To som ani nevedel, že existujú až tri druhy, ale už som zasa o niečo múdrejší. Ja som sa pýtal na tú špecifikáciu oleja Stihl aj v predajni kde som ho kupoval a predavač mi povedal, že ju nevie tak preto som sa opýtal.

host - 176.185 (?), 30.8.2008 17:25

este raz pre pana Radka,

1. to, ze vam nefunguje interaktivny odkaz tak ako ma je vasa chyba, ja som len na to poukazal, nebolo treba hned urazat (nemyslel som to v zlom, ked ste chceli, aby to ludia kopirovali, tak ste to nemali vkladat ako interaktivny odkaz)

2. moje data, ktore som uviedol su spravne, bude mi ctou poucit tak vychyreneho lesaka a profika ako ste vy, takze:

oleje Stihl pre 2-taktne motory:

Stihl High Performance (HP) na vasej fakture oznacovany 1:50, mineralny olej specifikacie JASO-FB, cervenej farby

Stihl HP Super, polosynteticky olej specifikacie JASO-FB, zelenej farby

Stihl HP Ultra, plnesynteticky olej specifikacie JASO-FB, zelenej farby

pozeral som to na stranka www.stihlusa.com a www.stihl.de (specifikacie olejov na stranke stihl. de su rovnake u kazdeho oleja, co je zrejme chyba, alebo moja nevedomost, ale je to oficialna stranka, oznacenie olejov je rovnake v Nemecku aj v USA)

host - 116.34 (?), 30.8.2008 18:22

No to som chcel vedieť. Takže olej Stihl má špecifikácie API TC JASO FB a olej Sheron 2T API TC JASO FB. Takže môžem použiť aj olej Sheron. Vlastne sú rovnaké, nie?

bunny - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (813) - 176.185 (?), 30.8.2008 18:35

ale ja neviem ci su rovnake alebo nie, ked plati ta specifikacia a na strankach sa nepomylili a pozrel som to dobre (pozrite si to aj vy, stranky som uviedol), tak by mali byt rovnake...

a este pre pana Radka, na slovenskom trhu sa predava olej Stihl pod oznacenim Stihl HP 1:50, mozte si pozriet aj stranku www.stihl.sk a obrazok vam davam aj tu (cerveny olej oznaceny HP, 1:50 je pomer riedenia), ospravedlnovat sa nemusite, mate pravdu, ako vzdy...

Bez názvu
Bez názvu

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 103.201 (?), 30.8.2008 20:23

Stihl 1:50 je velmi kvalitní a několikrát jsem jej použil, jako náhradu za Dolmar, když nebyl k dostání. Každý výrobce motorových pil má nějaké speciality u olejů - někdo má nejvyšší HP, jiný má v názvu pro profi použití, rozhodující je ale to, že daný olej je určen a přímo výrobcem doporučen k použití v motorové pile. Nejvíce problémů je se záměnami za levnější oleje, nebo ani to třeba ne, ale je na něm napsáno pro 2T - tak jej koupím!??, ale POZOR - takový olej nemusí stačit mazat v požadovaném rozsahu otáček. Jeho určení je třeba pro skútr, nebo jiný 2takt, který ale nedosahuje např. otáček kolem 14000, navíc spec. olej do motorové pily má rezervu - viz. popis např. EXEL na ještě vyšší otáčky. Potom je krajně nevyhovující použít nějaký olej pro 2 takt do motorové pily.  Pro R.B - neztrácejte čas a věnujte se podstatným dotazům a těm, kteří potřebují radu. Jeho styl je takový, že nejprve se ptá, potom přitakává a nakonec otravuje, kde může - dostal označení SPAM, ale v těchto diskuzích se nemaže - nelze to, tak alespoň přeskakuje. Chce to trpělivost a vůbec na něj nereagovat.

host - 11.107 (?), 30.8.2008 20:41

Čelt jsem zde, že zakladatel spálí sto litrů benzínu. To je dost, takže se asi jedná o profesionála. Tak mně napadlo, že je to jako by řidič z povolání přijel k pumpě a nevěděl co natankovat. Když vám řeknu, že mj.  Stihl si olej nechá mýchat, budete chtít důkaz?

bunny - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (813) - 176.185 (?), 30.8.2008 20:50

host - xxx.xxx.11.107 (?), 30.8.2008 20:41

nie, myslim, ze kazdemu je jasne, ze stihl olej nevyraba len ho vyraba niekto iny a stihl to predava pod svojim menom... verim, ze stihl olej testuje, ze spolupracuje so spolocnostou, ktora pre nu olej vyraba, ale pravda je taka, ze to pre nich robi niekto iny... ale tak to funguje kdekolvek a v kazdej oblasti...

jekyll - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (498) - 214.25 (?), 30.8.2008 20:53

Mňa zarazilo - keď som kupoval krovinorez stihl - že predajca mi povedal "že MUSíM použivať olej STIHL". A že ak ho nebudem používať, tak prídem o záruku (a že oni to vedia zistiť). To všetko ústne, nikde nič písomne. V návode ku krovinorezu je ovšem mierne odlišná verzia - citujem: "Používat pouze jakostní olej pro dvoudobé motory - nejlépe olej STIHL pro dvoudobé motory." Toto samozrezrejme nie je príkaz, iba doporučenie a o záruke podmienenej olejom zhola nič  (aspoň som to nikde nenašiel).

Hypotetická otázka znie: Dá sa zistiť a může mi servis nejako dokázať, že som tam nalial napríklad olej Jonsered Super2T 1:50? Alebo to je len balamutenie zo strany predajcu?

(Samozrejme, lejem tam Stihl - zatiaľ červený. A až ho vypatlám, tak kúpim Stihl HP Ultra - pretože si to krovinořez - ako skvelý pomocník - určite zaslúži.)

bunny - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (813) - 176.185 (?), 30.8.2008 21:04

jekyll - xxx.xxx.214.25 (419), 30.8.2008 20:53

odpoviem takto, bol som v predajni Stihl - Dolmar, predajca - majitel mi povedal, Stihl "baziruje" na svojom oleji, chcu tam mat svoj olej, keby sa pila zadrela a nebol tak olej stihl, tak to neopravia v ramci zaruky, oni to skusaju a analyzuju aky tam bol olej... Dolmar je iny, vyslovene som sa pytal distributora, ci moze byt aj iny olej a povedal, ze ano, ked splna specifikaciu, toto som sa dozvedel v predajni... ale ci to skutocne skusaju a je to tak ako vravel predajca alebo nie je by vedel povedat asi len Jani, alebo nejaky predajca :D

bunny - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (813) - 176.185 (?), 30.8.2008 21:07

a uz to tu bola aj v tejto teme aj v inych, kvalitnejsi olej po menej kvalitnom nedavat kvoli uvolnovaniu karbonov... este aj do traktora sa neodporaca davat M6AD ked pred tym tam bol M6A... (aspon co som sa docital)

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:21
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:06
Jak je to s kvalitou Red Einhell?7:45
Jak je to s kvalitou Red Einhell?20.11.2024
Sádrokarton Norgips - zkušenosti?17.11.2024
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz