Olej Stihl

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 103.201 (?) 
30.8.2008 22:35

A v čem je jako problém? Všechny 3 oleje -  dejme tomu třeba podle označení na de. stránkách Stihlu se mísí 1:50 a mají jiný podíl syntetické složky - HP - minerální báze - základ, HP super - dejme tomu polosyntetika, HP - Ultra zase mísit 1:50, ale jako plná syntetika. Rozdíl je v kvalitě mazání při extrémní zátěži.Proto Ultra je určen pro nejvyšší nároky a zatížení profi. Přesto běžně prodávaný 1:50 Stihl kupují profesionálové a stíhá mazat v pohodě. Dá se to srovnat s auty, někdo kupuje pouze minerál, jiný pouze plnou syntetiku. Jezdí všichni. Ale... Minerál způsobuje postupné snižování výkonu motoru, syntetika má tuto křivku jinou - dlouho je téměř neměnná, potom - po dlouhé době provozu se to zhorší. U aut má syntetika ale ještě výhodu v hustotě oleje - zima, to bylo jen pro srovnání mazacích schopností druhů olejů. Pokud jde tazateli o úsporu v nákupu/záměně oleje, tak je třeba nejprve zjistit, že tento olej je opravdu do Vašeho 2T vhodný, neboť to není jen o mazání, ale o spalování, karbonování - zanášení motoru. Např. kámoši použili olej pro motorové pily do tuněných mopedů a nedělalo do dobrotu - zadřeli motory. Obráceně by to bylo to stejné. Jen pro představu, když se tady řešil problém mísení olejů před více než rokem, tak jsem se potom ptal na nějaké detaily kolem zkoušek. To je tolikrát ověřované a zkoušené, že vlastně Vám nikdo nemůže takto s čistým svědomím poradit, že levnější olej XY se stejnou specifikací plně nahradí vyzkoušený a doporučený olej výrobcem. Jestli spotřebute 100 ltr = 2 balení oleje po 1 ltr, to bych vůbec neřešil. Zaměřte se na to, abyste dodržel údržbu a pokud si stroje trochu vážíte, tak o trochu vyšší cena není a nemůže být problém.  

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 176.185 (?), 30.8.2008 22:50

J.S. - xxx.xxx.103.201 (1584), 30.8.2008 22:35 

problem je v tom, ze Radek ma bordel v olejoch, nevie po nemecky, nevie si pozriet ine zahranicne stranky a nikto mu to nevie vysvetlit... napisal toto:

Kdo měl zájem zkopíroval si to a otevřel důkaz odlišnosti od vašich dat! Olej HP má samostatný list a HP ultra taktéž. Tento olej se vždy značil STIHL 1:50. Mám to tak i na fakturách.

teda podla neho su oleje Stihl take: Stihl 1:50, Stihl HP a Stihl HP Ultra... ja tvrdim (podobne ako aj ine prispevky, ako oficialna stranka vyrobcu a distributorov po celom svete), ze Stihl ma oleje: Stihl HP, Stihl HP Super a Stihl HP Ultra... pricom jedine na ceskom trhu (nikde inde som to oznacenie nenasiel) sa predava olej Stihl HP pod oznacenim Stihl 1:50 a ide stale o ten isty mineralny olej (cerveny)

host - 112.250 (?), 30.8.2008 22:58
na obalu oleje je napsáno buď HP (červený) nebo HP ultra (zelený), u obou je uvedeno 1:50, a znamená to mísící poměr, není to obchodní označení. v čechách se prodávají oba dva. H.

RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 30.8.2008 23:25

Takže nevážený, bordel máte vy a to ve čtení a to záměrný, aby jste mohl druhé napadat a dělat ze sebe boha! Jaké bezpečnostní listy se nacházejí na stránce STIHL.cz? Oddíl Know-how? Kolik motorových olejů zde má uveden samostatný bezpečnostní list? Nezajímá mne označení olejů pro ameriku. Ano je to identický olej HP a STHL 1:50, ovšem u nás měl do 14. 4. 2008 tento obchodní název!

Radek

RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 30.8.2008 23:29

Vy hlavně tvrdíte jen to co se vám hodí, až nyní jste napsal "pricom jedine na ceskom trhu (nikde inde som to oznacenie nenasiel) sa predava olej Stihl HP pod oznacenim Stihl 1:50".

Radek

host - 176.185 (?), 30.8.2008 23:41

nie pan Radek,

ja som vam veril a veril som tomu odkazu, ktory ste mi dali... pozrel som si aj ceske obchody a skutocne, olej sa predaval aj pod oznacenim, ktore ste spominali ale aj pod oznacim HP, ktory som uviedol ja, ale nikde inde som to nevidel, oficialna stranka vyrobcu ako aj predajcov po celom svete hovori o oleji HP nie o oleji 1:50, teda som pristupil k tomu, ze pre cesky trh mohlo byt oznacenie take... to cele som urobil tak, aby som vas nenapadal vobec (precitali ste si co ste napisali) kazdy sa moze mylit, len nemam rad, ked sa niekto myli a hned napadne druheho ako ste to urobili s olejom, s linkom a pod. ked vas niekto upozorni na chybu, tak zacnite ju hladat a az potom napajde a urazajte inych, ja som vas neurazal, len cely cas som sa snazilvam vysvetlit, ze sa mylite, nic viac, nic menej...

RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 31.8.2008 0:05

Stále jste mi neodpověděl!

Radek

host - 176.185 (?), 31.8.2008 0:22

na co som vam stale neodpovedal? na vase urazky na mna, ci na co?  to co mate na fakture, tak to je jedno, nikdy sa vam nestalo, ze ste kupovali vosk na auto a na blocku bolo autokozmetika, alebo ste kupovali nejaku sladenu vodu a na blocku bolo len nealko a pod.?

RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 31.8.2008 8:12

Buny, zítra je 1. září, máte možnost nastoupit na ZŠ jednoletý kurz čtení! Já nemluvím o bločcích z potravin, ale o daňovém dokladu od dodavatele! STIHL ČR není nějaký vesnický obchůdek! Chápu, že vás uráží pokud máte zodpovědět jednoduchou otázku, bohužel život o jednoduchých otázkách je. Počet bezpečnostních listů pro motorové oleje na stránkách STIHL ČR, jaké druhy jsou zde uvedeny a pod jakým obchodním názvem? Je to jednoduchá otázka nikde v ní nevidím žádnou urážku vaší ctěné osoby! Mne nezajímá trh v Německu, Americe či na Aljašce! Jsem v čechách a tak mne zajímá to co je zde! Vím jaké názvy používá STIHL SK, DE a další. STIHL ČR právě kvůli těmto dohadům sladil vše s EU! Proč? Protože se našlo pár takových jako vy a tvrdili, že jím dodávaný olej není ten správný! Ono je tam totiž ještě jedno číselko tzv. katalogové a to je stejné. Pokud by jste se ve své nenávisti trochu krotil, udělal o co jsem vás žádal a pozorně si vše přečetl, došel by jste ke stejnému závěru! Od 14.4.2008 je na trh ČR uveden olej s označením HP. Pro doběh zásob musí dodavatel (solidní dodavatel) uvádět někde bezpečnostní listy, STIHL ČR to řeší na internetu. Není pravdou, že pokud dva oleje mají stejnou specifikaci, jsou shodné a kdo toto tvrdí, o olejích nic neví. Základ je shodný, další složky v nich obsažené však rozhodují o jejich kvalitě! Specifikace je tzv. minimálně odpovídající! To znamená, že danné mazivo vyhový zkušebním podmínkám minimálně pro třídu API-TC a pod. Ostatní přísady ji nesmí snižovat. Podle vás jsou oleje M6A a M6AD shodné? Asi ano. Jenže při výkonové třídě 15W-40, má každý z nich jiné složení přísad! Při tom oba vyhovují stejné specifikaci!

Zase jsem vás urazil? To mne mrzí, zachvíli z vás zbude jen kousíček a kdo nám pak bude dávat tak zasvěcené dotazy?

Radek

host - 176.178 (?), 31.8.2008 11:45

Radek, 1. september je Den Ustavy SR, teda nastup do skoly je vzdy 2. sept. ale to od vas nemozem cakat, aby ste vedeli...

diskusia o oleji Stihl prebehla 30.8.2008 a k 14.4.2008 sa olej pod oznacenim 1:50 prestal predavat v CR (oficialne) teda vase tvrdenie, ze pod inym oznacenim sa ten olej nepredava bolo nespravne... jednoducho mate stare informacie, neviete si vyhladat nove na internete, co respektujem... nie kazdy mal rovnaka podmienky na vzdelanie ci uz jazykove alebo v oblasti IT, verim, ze ste dobry v inej oblasti... nepovazoval som sa za boha, len som sa vam slusne snazil vysvetlit, ze sa mylite a mylil ste sa... pomylit sa moze kazdy, ale preco urazate a napadate mna, ked vsetci si mozu pozriet, pod akym oznacenim sa olej predava...

tymto povazujem diskusiu s vami na temu oleje Stihl za uzavretu, som rad, ze ste si dali tu namahu a zistili ste si ze to co povazujete za 1:50 je uz par mesiacov aj v CR HP a na celom svete to poznaju ako HP... pekny den prajem

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:21
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:06
Jak je to s kvalitou Red Einhell?7:45
Jak je to s kvalitou Red Einhell?20.11.2024
Sádrokarton Norgips - zkušenosti?17.11.2024
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz