K zakladateľovi: možno Vám niečo objasní aj toto: Svojho času som riešil aký olej do píly a či by sa dalo ušetriť na oleji nejakú tú korunku. Dovozca pre SR mi odpísal toto:
Na základe Vašej žiadosti Vám posielame informáciu o použití palivového oleja do MP S-018. Olej Stihl je špeciálne vyrobený pre motorové prístroje Stihl, ktoré majú nad 10 500 ot. -konkrétne S-018 má nad 11 000ot. Niektoré palivové oleje nespĺňajú dané požiadavky a preto nemôžu byť použité do motorových prístrojov Stihl.(ako príklad uvádzame list od ing. Jánošíka z firmy Slovnaft VÚRUP a.s. ktorý píše že v liste uvedené oleje sú vhodné iba do motorov, ktoré majú 8000 až 10 000 ot.)
Preto ak Vami uvedený palivový olej spĺňa dané požiadavky, tzn. ak je vhodný do motorov s počtom otáčok nad 10 500ot/min je možné ho použiť do Vašej motorovej píly - samozrejme v správnom pomere doporučenom výrobcom v opačnom prípade nedoporučejeme jeho použitie.
Svojou kvalitou, riediacim pomerom a cenou sú Stihl motorové oleje jedny z najvhodnejších motorových olejov pre 2-taktné motory na trhu. Cena za motorový olej Stihl v balení 1L je 229.-Sk s DPH. (pozn. list je z roku 2000 preto taká cena, vtedy sa predával len jeden druh palivového oleja - červený 1:50)
To mi stačilo aby som ďalej neexperimtenoval s olejmi a používal iba olej Stihl. S pílou nebol nikdy problém mám ju stále a stále pracuje ako drak. Oleje M2t a M2t Super nestíhajú mazať motory s ot. nad 10 000. M2t "chodí" do 6000ot a M2t Super do 10 000ot. Tak sa vyjadrili V Slovnafte o čom mám aj vyjadrenie VÚRP Slovnaft.