Dobrý den.
O víkendu jsem také dělal klobásy. Uvnitř nadherné šťavnaté měkoučké a střívko(vnější kraj tuhý), udím s topeništěm cca 1,8m od udírny. topím na 50 - 60°C a to cca 24 hod. Klobásy jsem vkládal do vyhřáte udírny. Topím i přes noc a teploty mi neklesne pod 30°C prřes noc.Jinak se snažím uhlídat těch 50 - 60°C. Myslím že teplota je optimalní ale výsledek nepotěšujíci kvůli tvrdosti slupky. Nepomohl by mi někdo jak vyřešit můj problém?
Další dotaz bude směřovat k teploměru. Zda ho nemém špatně umístěný? Je ve dvířkách cca v pulce udícího boxu, ale klobásky jsou nad urovní teploměru. Teploměr je stonkový a délka stonku v udírně cca 10cm za dvířky. Co používáte vy na měření teploty? Nebo umístit teploměr jinam?
Předem moc děkuji za odpověď Pavel
Koci22@seznam.cz