Jak naložit maso na uzení



PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6578) - 147.107 (?)
3.12.2011 18:02

Zamozřejmě, proležení běžných kusů trvý 4 - 5 týdnů. Jsou zde o tom popsány stohy diskových ploten.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

               
host - 144.136 (?), 5.3.2016 11:13

nieco podobne som pocul. Ale nie ocot ale kyslejsie vino. Vraj to spravi s masom zazraky. Napr. madarska salama alebo nejake ine madarske vyrobky sa takto robia. Maso sa necha ulezat v stave, ktora obsahuje aj vino.

                  
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 236.1 (?), 5.3.2016 12:37

Nojo, ale salám a naložené maso na uzení, to jsou dvě zcela odlišné technologie. Klobásy před uzením taky nenecháváte měsíc v láku.  Já bych tedy uzení masa po 3 dnech v octové vodě nezkoušel. Bylo by mi líto masa, dřeva i času.

      
dejf512 - (5) - 36.10 (?), 1.12.2011 18:10

Ano. Omlouvám se. Má tam být ve větě- lák z převařené vody a na 1 litr / 2 deka soli (20 gramů) - ne 20 deka!!!

         
Maty - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (976) - 92.43 (?), 1.12.2011 18:22

To se stává :)

      
7brrouk - (3) - 108.254 (?), 2.12.2011 6:09
Mám otázku, když je potreba vyměnit lák na již naloženém mase, jak má býl "silný", aby maso nebylo přesolené? Dík Brrouk
         
Maty - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (976) - 92.43 (?), 2.12.2011 12:58

Já bych dal zase zpátky 20g na litr vody. 
Já budu udit v neděli, zrovna jsem slil lák a maso zalil pouze převařenou vodou bez soli s bobkovým listem. Slibuji si od toho, že tento nový lák "vytáhne" případnou přebytečnou sůl z povrchu masa.
Martin

            
iguka - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (96) - 104.32 (?), 3.12.2011 16:51

Dnes jsem udil a vše ok, jen jsem neměl uvnitř proleželé maso, i když jsem ho měl měl naložené nejdřív týden na sucho v obyčejné soli a česneku a pak i v solném láku. Kdepak jsem udělal chybu, to maso mělo mělo být naloženo déle?

               
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6578) - 147.107 (?), 3.12.2011 18:02

Zamozřejmě, proležení běžných kusů trvý 4 - 5 týdnů. Jsou zde o tom popsány stohy diskových ploten.

                  
iguka - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (96) - 104.32 (?), 3.12.2011 18:05

Měl jsem maso týden na sucho a tři týdny v láku. Ty šrůtky byly malé, tak se mi to zdálo divné. Příště nechám tedy déle.

                     
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6578) - 147.107 (?), 3.12.2011 19:06

Možná to byla příliš nízká teplota, postup byl správný, doba by na menší kusy měla stačit. Snad doba uzení byla kratší. Čerstvě vyuzené maso někdy bývá uprostřed šedé, během dvou-tří dnů se probarví až ke středu. Jestli to byl první pokus, máte první zkušenosti a "na čem stavět". Dobrou chuť.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:21
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:06
Jak je to s kvalitou Red Einhell?7:45
Jak je to s kvalitou Red Einhell?20.11.2024
Sádrokarton Norgips - zkušenosti?17.11.2024
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika