Dobrý den,
v těchto dnes mám naloženo maso v láku v zeláku venku, tedy teploty jsou -1 až +5 st., teď asi po 6 dnech naložení se mi udělala na povrchu láku pěna. Lák jsem pro jistotu vyměnil, dotaz ale je, z čeho myslíte, že pěna mohla vznikout? Je vznik pěny známkou kažení láku či masa?
Maso jinak krásně vonělo, proležené ještě není, jediné co mě napadlo je změna teplot (ikdyž v zeláku při 11kg masa a 5 L láku mám za to, že pár stupňů rozdíl venkovní teploty by neměl vadit), ještě jsem měnil těžítko na maso, zakoupené keramické určené do zeláku, ale to jsem před vložením oplachoval ve vodě.
V některých příspěvcích jsem četl, že lák začně z nádoby časem přetékat, nevím čím si to mám vysvětlit, ale není potom tato pěna neškodná?
Děkuji za reakci