A až Z o uzení



host - 146.234 (?)
7.8.2009 18:23

dobrá práce

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

   
tatnda - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1196) - 164.150 (?), 21.3.2009 18:27

salám pepřený trvanlivý

60 % předního hovězího,20 % vepřového tučného masa,20 % slaniny

koření na 10 kg masa: 50 g soli,30 g mletého pepře, 10 g mleté pálivé papriky, 10 g mleté sladké papriky, 15 g mletého kmínu, 1 g mletého koriandru, 30-100 g utřeného česneku, 50 g cukru, 4 dcl vody.

Salám připravujeme z předem nasoleného a uleženého masa a proto dosolujeme jen mírně. Maso zbavíme předem nebo po uležení blan, kostí,šlach a jiných.Proležené hovězí maso pokrájíme a umeleme dvakrát na strojku přes destičku s otvory 2 mm. Koření rozmícháme s vodou, propracujeme s umletým hovězím. Vmícháme tučné vepřové maso, které jsme umleli na strojku s destičkou 4 mm. Můžeme použít syrovou slaninu, ale lepší je uzená. Nakrájíme ji na kostky 8-10 mm a lehce vmícháme. Směs naplníme do střev. Konce pečlivě zavážeme a propíchneme vzduchové bubliny. Udíme výhradně studeným kouřem, hustým do 20°C podle tloušťky 6-10 dnů.Po vyuzení necháme v udírně částečně vychladnout a podle potřeby dosoušíme.

   
tatnda - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1196) - 164.150 (?), 22.3.2009 19:23

klobásy vepřové-"nedočkavci"

50-60 % libového vepřového masa, 40-50 % tučného vepřového

Koření na 10 kg masa:220-250 g kuch.soli, 15 g mletého pepře, 5 g saturejky, 3 g mleté pálivé papriky, 5-10 g mletého nového koření, 10 g mleté sladké papriky, 2g mletého kmínu, 30-250 g utřeného česneku, 4 dl netučného vývaru z kostí a kůží nebo vody.

Klobásy se připravují z ořezů masa při nakládání, ze sádla, kýty, ramínka, boku, krkovice apod. Maso zbavíme šlach, kostí, chrupek atd. Tučné i libové nakrojíme na kostičky 10-15 mm. Do libového masa vmícháme polovinu soli a veškeré koření a propracujeme se studeným vývarem nebo vodou v níž jsme dobře rozmíchali papriku. Pečlivě propracujeme, spojíme s tučným masem- promíchaným s druhou polovinou soli. Umačkáme do vhodné nádoby, zatížíme necháme v hladničce 5-10 °C uležetnejméně 24 hodin. Potom znovu promícháme a narážíme do tenkých sdíraných vepř.střev. Tvoříme klobásky cca do 220 g. Připravené klobásky necháme uležet při pokojové teplotě, rozložené. Udíme hustým kouřem o teplotě 60 °C po dobu 90 min. Douzujeme podle potřeby o teplotě 40°C. Klobásky nejsou trvanlivé, možno sterilovat nebo zamrazit.

   
tatnda - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1196) - 164.136 (?), 26.3.2009 14:07

klobásy ze skopového a vepřového

klobásy ze skopového a vepřového
klobásy ze skopového a vepřového
      
host - 146.234 (?), 7.8.2009 18:23

dobrá práce

         
tatnda - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1196) - 164.136 (?), 13.9.2009 12:04

óóóó... díky, je na čase zase něco přidat, co?

            
tatnda - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1196) - 164.136 (?), 14.9.2009 17:01

tak něco přihodím, doufám,že načerpáte inspiraci

salám selský
salám selský
PÁRKY Z VEPŘ. BOKU
PÁRKY Z VEPŘ. BOKU
               
tatnda - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1196) - 164.136 (?), 14.9.2009 17:21

a teď párečky

párky vepřové paprikové
párky vepřové paprikové
                  
tatnda - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1196) - 164.136 (?), 14.9.2009 17:27

Salám slaninový paprikový

salám slaninový paprikový
salám slaninový paprikový
                     
tatnda - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1196) - 164.136 (?), 14.9.2009 17:34

Párky

Párky
Párky
párky II.
párky II.
                     
tatnda - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1196) - 164.136 (?), 14.9.2009 18:46

Kuřecí párky

Kuřecí párky se slaninou
Kuřecí párky se slaninou
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika