Topaz nepřekonaný



Janst - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (192) - 6.205 (?)
15.12.2017 11:00

To byli moje prní fotky zaslané na internet, jinak si myslím že tady je místa na svetelný rok ale už tam to,,upravit,,není.,,

Takle jo
Takle jo



Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
Ivan Hlavatý - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4384) - 234.247 (?), 10.12.2017 14:27
Máme tu takmer polovicu decembra, tak som sa rozhodol degustačne porovnať 2 odrody jabĺk, ktorým kyselinky rozhodne nechýbajú - Karneval a Topaz (foto 1: K.vľavo, T.vpravo). Dovolím si uviesť svoj popis (aj keď v poslednej dobe je tu veľa prínosných príspevkov o Topaze, plných cenných informácií): Po rozkrojení (foto 2) pekne vidno kontrast medzi snehobielou dužinou Karnevalu a jemne oranžovou dužinou Topazu (tento rozdiel je zrejmý aj po nakrájaní oboch plodov na jeden tanier - foto 3). Šťavnatosť oboch výborná, trošku lepšia u Topazu. Karneval má dužinu o niečo mäkšiu, redšiu, dužina Topazu je tuhšia, ideálnej konzistencie. Chuť oboch odrôd je vynikajúca, Karneval je prekvapivo viac cukrovo-kyselinkovo vyrovnaný, Topaz je "říznější", ale skvelý. Odroda ktorú identifikujete aj so zavretými očami. Ak musím porovnať, tak "krapet" vyššie hodnotím Topaz. Predpokladám, že v januári bude tento rozdiel ešte výraznejší (Karneval už zrejme nahor chuťovo nepôjde, Topaz by sa ešte mal o niečo zlepšiť, také sú moje skúsenosti po viacročnom pestovaní oboch odrôd). Takže záver (týka sa samozrejme jabĺk z mojej záhrady): s posudkom pána Jána Staršieho ohľadom Topazu nemôžem po degustácii súhlasiť, naopak - plne dávam za pravdu zakladateľovi tohto vlákna: Topaz je skvelá odroda a som veľmi rád že niečo tak chuťovo výrazné a osobité mám v záhrade (foto 4,5). IH





               
Janst - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (192) - 6.205 (?), 15.12.2017 9:52

topaz


                  
Janst - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (192) - 6.205 (?), 15.12.2017 9:55

Nejkrásnejší Topaz ale zatým kyselý jako citron.


                     
Janst - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (192) - 6.205 (?), 15.12.2017 9:57

A ješte jeden, Topaz jako z výstavy.


                     
Janst - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (192) - 6.205 (?), 15.12.2017 10:13

a ješte jeden


                     
pkovarik - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1331) - 112.187 (?), 15.12.2017 10:19

P. Starší, když kliknete "Upravit příspěvek", můžete všechny fotky přidat k jednomu příspěvku a přispět tak ke zbytečnému nerozplizávání se diskuzního vlákna. Dík. wink

                     
Janst - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (192) - 6.205 (?), 15.12.2017 11:00

To byli moje prní fotky zaslané na internet, jinak si myslím že tady je místa na svetelný rok ale už tam to,,upravit,,není.,,

Takle jo
Takle jo



                     
host - 44.214 (?), 15.12.2017 10:31

   Pane Starší, pokud píjete kávu slazenou, zkuste ubrat nějakou tu kostku, možná že Vám pak bude při ochutnání Topazu tato odrůda připadat chuťově vyrovnaná, jinými slovy "NEPŘEKONANÁ".

           Ritschek.

                     
Janst - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (192) - 6.205 (?), 15.12.2017 11:06

Kávu sladím málo ale za to med si dám.U Ttopazu necítim žádné sladko ani korenisto jenom kyselo ale jsu spokojen občas si je treba prohodit chuť.u

                     
Kamil Hasman - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (491) - 2.85 (?), 15.12.2017 10:57

Pane Starší, Topaz sice máte kyselý, ale fotky vkládáte pěkné yes.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika