Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleči na jádrovinách
|
|
|
|
|
|
|
KUKY - Diamantový Zahrádkář (4549) - 38.136 (?) 2.8.2013 6:32
Měď moc nepomůže. Většina fungicidů má vedlejší účinek na monilózu, ale jen při opakované aplikaci od rašení. Teď bych použil Discus nebo Zato, ale už to nebude ono. Zato má kratší OL než Discus. Teldor raději ne, není pro to schválen.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 45.254 (?), 2.8.2013 23:30
Diky za rady, koupim jeste Zato a zkusim to striknout. Ze jiz napadena jablka nezachranim, to vim-ty se snazim otrhat, ale chci zachranit ty zbyle, kde je sice cervik, ale kdyz dozraji, tak jsou moc dobra (ale diky te monolii jich mam rocne tak 10 kusu. U me je problem, ze mam pozemek 800 m i s barakem, druhu na pestovani je habakuk, a ja toho chci zkusit vypestovat co nejvic-ne na kvantitu, ale na primy konzum, protoze pro me neni nic lepsiho nez konzumacni prochazka zahradou).
Broukk
P.S.Posledni dobou se na zahrade nejak moc rozmnozili nejake musky, jsou vsude, v trave, na zahonu s zeleninou-hlavne u kedluben, kdyz vzletnou, tak jsou bile, ale mrchy stipou, vypadaji jako octomilky (podle toho vzorku, co mi leze po display), jenom maji delsi kridelka. Co to je a jak s nimi zatocit?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
KUKY - Diamantový Zahrádkář (4549) - 38.136 (?), 5.8.2013 22:59
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Daniela Bentschova - (22) - 36.59 (?), 18.8.2013 20:24
Pripájam sa k pánovi Wimpimu. Každý týždeň som aspoň raz mrkla, čo píše pán Kuky, (aj keď termíny pre našu oblasť sú dosť posunuté). Príspevky mi veľa napovedali, na čo nemám zabudnúť a už som si ustriehla to, o čo som pred rokom nič ani netušila, napr. taká pilatka. Teším sa na Vaše príspevky pán Kuky na budúci rok. Vďaka. P.S. pripájam foto mojej Harko nektarinky zo včera- plná vošiek a lienky v akcii
|
|
|
|
|
|
|
Daník - Zlatý Zahrádkář (789) - 186.98 (?), 19.8.2013 9:09
U nás je situace rozdílná dle lokalit - v Podbeskydí letos pozdně jarní deště úrodu v podstatě zničily - strupovitost je i na rezistentech, hrůza (z důvodu sporadických návštěv a rozměrů stromů nic neaplikuji) - loni tam byla jablka i bez chemické ochrany zdravá.V Ostravě mám strupovitost na Jonagoldu jen na některých plodech (přes cca 3 aplikace chemie, poslední Zato jakoby ani nefungovalo a jen to sucho to drží na uzdě, ostatní odrůdy jen na listech, rezistent nic. Trochu jsem zklamán červivostí, v první vlně jsem dal Calypso, na druhou Spintor, ale po Spintoru se objevilo dost napadených jablek - tak nevím, zda chyba v termínu aplikace nebo v účinnosti. Také jsem podcenil ochranu švestek - stříkal jsem jen po odkvětu Calypsem a vypadaly zdravě, ovšem je to samé maso :-(
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|