Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleči na jádrovinách
|
|
|
|
|
|
|
KUKY - Diamantový Zahrádkář (4549) - 38.136 (?) 23.6.2013 5:15
Obaleč: zatoulali se 2...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 45.45 (?), 23.6.2013 6:49
Pane Vinšálku, rad se od vas a od pana Kukyho neco dovim, znalosti a zkusenosti jako Vy dva nemam. Slogan, ze Score je nejlepsi fungicid pro ovocnarstvi, se bezne vyskytuje na internetu, tak jsem ho pouzil, aby bylo trochu zabavy, v zadnem pripade to nebylo mysleno, jako povysena rada. Koncem dubna jste mi poradil, abych triazolové přípravky pouzival vždy s nějakým kontaktním přípravkem, takze to samozrejme delam. Ale i ja jsem na nekterych listech objevil strupovitost, byt jsem stridal Score, Zato, Topas a Discus (+ Dithane nebo Thiram). Prvni tri postriky cca po tydnu, dalsi dva s odstupem 2 tydnu. Pricitam to hlavne extremne spatnemu pocasi a rovnez tomu, ze postriky delam jen o vikendu a neni to operativni tak, jak by bylo poptreba. J.R.
|
|
|
|
|
|
|
KUKY - Diamantový Zahrádkář (4549) - 38.136 (?), 24.6.2013 7:58
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
KUKY - Diamantový Zahrádkář (4549) - 38.136 (?), 25.6.2013 21:58
Madex se má použít až 3x na generaci, tedy až 6x za rok. Nebo prostřídat s jiným /chemickým/ přípravkem. To pak ale postrádá ekologický smysl. Exspiraci se mně nepodařilo najít. Spotřeba je malinká. Už se o něm tady hovořilo, mám dojem, že se uchovává zmražený, pokud se nemýlím. Nehubí jiný i škodlivý hmyz. Třeba mšice se dají krásně omezit klasickým insekticidem spolu s obalečem. Tak nevím. Když někdo řekne EKO nebo BIO, tak jsem ve střehu. Tou chemií se to často nakonec stejně "doladí". Ještě jsem koukal na Ovocnářskou unii. Score bude končit, je Difcor /= totéž/. Score se dá sehnat jen po 6 ml, zkusím Talent, i když to není prý ono. Dá se použít na padlí, strupovitost, moniliovou spálu, i na okrasné rostliny a je ve větším balení.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|