Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleči na jádrovinách

host - 65.144 (?) 
26.6.2013 9:09

Score 10 ml za 95,- by melo byt na agrislatinice.cz + postovne. Jaky je smysl v tom, ze misto Score bude Difcor, kdyz je to to same? J.R.

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

KUKY - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4549) - 155.121 (?), 26.6.2013 10:42

Třeba si nenechali prodloužit regisraci a odejdou z našeho trhu s tímto přípravkem. Třeba jsme moc levný trh a nevyplatí se jim to, nebo je to překonaná látka...

host - 65.144 (?), 26.6.2013 11:37

U Difcoru je jiny registrant (vyrobce), mozna by mohl byt levnejsi, ale aby bylo mensi baleni. Zvazim nakup do zasoby, Sulikol mam taky v zasobe. J.R.

KUKY - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4549) - 38.136 (?), 28.6.2013 19:42

Strupovitost na Golden Del. po intenzivní ochraně /Zato, Merpan, Syllit, Mythos, Topas, Baycor/, ve správný čas a ve správných kombinacích! Je jen na severní straně koruny a celkem ojediněle. Plody chycené nejsou. Třeba Idared je čistý. Bylo dlouho zima a hlavně mokro. Listy byly dlouho ovlhčené.

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 102.201 (?), 29.6.2013 12:54

Letos se znovu ukazuje, jak cenným přínosem jsou rezistentní odrůdy jabloní.  I když odolnost není stoprocentní, postižení je oproti náchylným odrůdám zanedbatelné. Proti houbovým chorobám totiž stříkám jen broskvoně (kadeřavost) a meruňky (úžeh)a, takže strupovitost na jabloních má v podstatě volné pole. Asi vezmu zpět svá pozorování z minulých let, kdy se mi zdálo, že větším zastoupením rezistentů na zahradě jsou i citlivé odrůdy postiženy méně.  Tak to letos neplatí.
    Jinak meruňky před úžehem se mi podařilo uchránit (a že ho v okolí bylo!), brosvoně před kadeřavostí však nikoli. Což mě ale příliš netrápí, protože na rozdíl od loňska mají stromky plody!

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 30.6.2013 18:50

Kuky, myslíš, že by se tento týden dal zvládnout postřik proti obaleči jablečnému 1.generaci a obaleči švestkovému 2.generaci? Myslím provést je najednou. V HK je kladení obaleče švestkového na 92%. Chci použít na oba dva Calypso. A jak to vidíš s rajčaty? Dle rady pana Václava mám mocnou zbraň v podobě fungicidu Infinito. Ale prvně bych dal Ortivu. Ale brambory u sousedů jsou ještě bez plísně, takže bych ještě počkal.

P.Z. - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (717) - 148.26 (?), 30.6.2013 19:07

Nechcem miesat jablka z hruskami ale musim to tu napisat. Infinito podla mojich doterajsich skusenosti nie je az take vsemocne. Po druhom postreku zemiakov, som cca 3-4 dni na to, nasiel na zemiakoch listy napadnute plesnou, ktore tam predtym neboli. Len podotknem, ze koncentraciu som dodrzal, a dal som si zalezat aby bol postrek aplikovany dôkladne.

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 30.6.2013 19:12

Pan Vinšálek by asi poradil zvýšit koncentraci.

KUKY - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4549) - 38.136 (?), 30.6.2013 19:54

První generace obaleče švestkového už byla, poškozené plody opadávají spolu s červnovým propadem, moje Č. lepotice padá právě teď. Obvykle se proti první generaci nestříká, škody jsou malé. Já se tím řídím a je to tak. Proti druhé generaci se stříká v průměrně teplých oblastech Čech asi od 10. července. Když koukneme na AMS-SET pro HK, tak to docela vyjde. Teď je asi 90 % konce kladení vajíček. Během několika dnů to bude 100 % konce kladení a asi za 8 dnů se líhne a jsme na odhadem 15. července. Letová vlna není tak zřetelná, jako u obaleče jablečného, je rozvláčná. Tak bych stříkal o pár dnů dříve, zvláště u Calypsa a Mospilanu to nevadí. Já budu stříkat Reldanem, zbytek Mospilanu si nechám na jabloně, nový se mi nechce už letos kupovat. Reldan funguje až 14 dnů. V SR je do švestek povolen, u nás byl. Rajčata jsem stříkal Ridomilem G MZ. A dál budu postřikovat Infinitem a Ortivou, nedělají nesmyvatelné skvrny. A k tomu Infinitu a bramborám: Všechny přípravky jsou hlavně preventivní. Chtělo to stříknout dříve, při uzavírání řádků. Takže sem tam se něco může objevit, ale dál se zarazí. Koncentraci bych nezvyšoval. Infinita se dává 15 ml/10 l.

KUKY - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4549) - 38.136 (?), 30.6.2013 20:06

Tak se mýlím. V SR Reldan do švestek už taky není povolen.

zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika