Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleči na jádrovinách
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 45.254 (?), 2.8.2013 23:30
Diky za rady, koupim jeste Zato a zkusim to striknout. Ze jiz napadena jablka nezachranim, to vim-ty se snazim otrhat, ale chci zachranit ty zbyle, kde je sice cervik, ale kdyz dozraji, tak jsou moc dobra (ale diky te monolii jich mam rocne tak 10 kusu. U me je problem, ze mam pozemek 800 m i s barakem, druhu na pestovani je habakuk, a ja toho chci zkusit vypestovat co nejvic-ne na kvantitu, ale na primy konzum, protoze pro me neni nic lepsiho nez konzumacni prochazka zahradou).
Broukk
P.S.Posledni dobou se na zahrade nejak moc rozmnozili nejake musky, jsou vsude, v trave, na zahonu s zeleninou-hlavne u kedluben, kdyz vzletnou, tak jsou bile, ale mrchy stipou, vypadaji jako octomilky (podle toho vzorku, co mi leze po display), jenom maji delsi kridelka. Co to je a jak s nimi zatocit?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
KUKY - Diamantový Zahrádkář (4549) - 38.136 (?), 5.8.2013 22:59
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Daniela Bentschova - (22) - 36.59 (?), 18.8.2013 20:24
Pripájam sa k pánovi Wimpimu. Každý týždeň som aspoň raz mrkla, čo píše pán Kuky, (aj keď termíny pre našu oblasť sú dosť posunuté). Príspevky mi veľa napovedali, na čo nemám zabudnúť a už som si ustriehla to, o čo som pred rokom nič ani netušila, napr. taká pilatka. Teším sa na Vaše príspevky pán Kuky na budúci rok. Vďaka. P.S. pripájam foto mojej Harko nektarinky zo včera- plná vošiek a lienky v akcii
|
|
|
|
|
|
|
Daník - Zlatý Zahrádkář (789) - 186.98 (?), 19.8.2013 9:09
U nás je situace rozdílná dle lokalit - v Podbeskydí letos pozdně jarní deště úrodu v podstatě zničily - strupovitost je i na rezistentech, hrůza (z důvodu sporadických návštěv a rozměrů stromů nic neaplikuji) - loni tam byla jablka i bez chemické ochrany zdravá.V Ostravě mám strupovitost na Jonagoldu jen na některých plodech (přes cca 3 aplikace chemie, poslední Zato jakoby ani nefungovalo a jen to sucho to drží na uzdě, ostatní odrůdy jen na listech, rezistent nic. Trochu jsem zklamán červivostí, v první vlně jsem dal Calypso, na druhou Spintor, ale po Spintoru se objevilo dost napadených jablek - tak nevím, zda chyba v termínu aplikace nebo v účinnosti. Také jsem podcenil ochranu švestek - stříkal jsem jen po odkvětu Calypsem a vypadaly zdravě, ovšem je to samé maso :-(
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|