Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleči na jádrovinách

host - 65.144 (?) 
20.5.2013 9:40

Budu to sledovat, mam nastaveno AMS-SET Lipa u Havl. Brodu (je to blizko, ale jsem jeste o neco vyse). Asi udelam postrik proti 2. generaci. Strikam predevsim proti strupovitosti, to bych zase ja nic ve svoji poloze nemel. Rady typu 'par stroupku nevadi' mi jsou k nicemu, bez postriku proti strupovitosti jsem bez urody, coz jsem si prakticky overil. J.R.

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

KUKY - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4549) - 155.121 (?), 20.5.2013 11:09

Já bych udělal postřik i proti první generaci.

Když jsem už ty stromy sázel a chodím koelm nich, tak z toho taky chci něco mít. A nemít je zbědované. Nemám zvlášť velkou zahradu, tedy nemohu pěstovat extenzivně a sklidit jen co zbyde. Taky mám hlavně Idared a Golden Del., a ty jsou na choroby a škůdce jako magnet.  Co mám rezistenty, tak jsou ještě malé. A nakonec padlí a obaleč na ně jdou také. Takže stříkám, a i rezistenty.

host - 65.144 (?), 20.5.2013 12:24

Tak dejte vedet, kdy budete strikat proti obaleci a jake pripravky doporucujete. Mam za Vami zpozdeni cca 10 dnu, tak se na to nachystam. Strikam ale o vikendu na chalupe, takze nejsem tak operativni. J.R.

KUKY - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4549) - 155.121 (?), 20.5.2013 12:49

Použiju Mospilan nebo Reldan. Je to skoro jedno, prostřídám je. Mospilanu je podobné Calypso, jsou to neonicotinoidy. Reldan je organofosfát.

Pyretroidy /Decis, Karate/ moc nepoužívat. Hubí i užitečný hmyz.

host - 65.144 (?), 20.5.2013 13:08

Mospilan i Calypso mam, Reldan nikoliv (mel jsem ho jeste predloni proti roztociku jahodnikovemu, ale skoro vubec na nej nefungoval, tak jsem na nej zanevrel). Mospilan bude tedy fungovat i po 8 dnech po vylihnuti? Problem, ze postriky delam o vikendech, strefit se do 1 dne presne prakticky nelze. Ale od konce cervna tam budu, to by to mohlo vyjit, pokud Vy strikate proti 1. generaci cca v polovine cervna.

Karate/Decis pouzivam proti kvetopasu jahodnikovemu, strikam pozde vecer, kdy neletaji vcely. Myslite, ze je lepe na kvetopas jahodnikovy lepe pouzivat Calypso? J.R.

KUKY - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4549) - 155.121 (?), 20.5.2013 13:30

U Mospilanu a Calypsa se uvádí, že se mohou použít ihned po vrcholu vlny, mohou, ale nemusí.. Ale je nutné vědět, že se jejich účinek rozvíjí postupně během několika dnů /nepodařilo se mi zjistit proč, možná je to tím, že jsou systémová.../.  Calypso do jahod, proč ne. Ale v jahodách zase Decisem/Karatem ekologickou havárii nezpůsobíte, jako když je používáte prostorově v koruně stromu.

KUKY - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4549) - 38.136 (?), 24.5.2013 18:56

Dnes odpoledne jsem stříknul jablně a hrušeˇˇn Baycorem. Příští týden se to nehodí, tak už dnes. Mraky se honí, ale snad to hned nezmokne. Je to můj poslední postřik proti padlí a strupovitosti letos /snad/, pokud se to ještě nezvrtne kvůli počasí /hlavně ta strupovitost, padlí jsem už dlouho neviděl/. Pak ještě obaleč.

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 26.5.2013 12:57

Tak jsem na radu pana Václava zakoupil to Infinito. Jak jsem psal, tak dříve jsem se snažil pěstovat rajčata ekologicky a proti chorobám jsem používal různé bylinkové výluhy nebo mléčné roztoky. Ovšem škodliví činitelé, v tomto případě v podobě plísně bramborové, se mi za takovouto chabou ochranu "vysmáli do obličeje". V jednom roce jsem likvidoval celou výsadbu už v polovině července. Hrůzu s chemikálií jsem překonal a teď jsem nakonec rád, že mám proti těmto "útočníkům" něco v záloze. Infinito budu tento rok střídat s Ortivou, jestli ovšem není nutný nasadit i ten mancozeb. Ale myslím, že to bude stačit.

host - 41.143 (?), 26.5.2013 14:16

Prosím Vás, nemáte nějaký osvědčený přípravek proti mšicím. Už jsem použil Redlan i Karate Zeon. Děkuji. Karel

P.Z. - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (717) - 148.26 (?), 26.5.2013 15:58

Ja pouzivam napr. na ruze calypso, funguje dobre. Dobry by mal byt aj mospilan.

zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika