Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleči na jádrovinách
|
|
|
|
|
|
|
host - 65.144 (?) 20.5.2013 9:40
Budu to sledovat, mam nastaveno AMS-SET Lipa u Havl. Brodu (je to blizko, ale jsem jeste o neco vyse). Asi udelam postrik proti 2. generaci. Strikam predevsim proti strupovitosti, to bych zase ja nic ve svoji poloze nemel. Rady typu 'par stroupku nevadi' mi jsou k nicemu, bez postriku proti strupovitosti jsem bez urody, coz jsem si prakticky overil. J.R.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
KUKY - Diamantový Zahrádkář (4549) - 155.121 (?), 20.5.2013 11:09
Já bych udělal postřik i proti první generaci.
Když jsem už ty stromy sázel a chodím koelm nich, tak z toho taky chci něco mít. A nemít je zbědované. Nemám zvlášť velkou zahradu, tedy nemohu pěstovat extenzivně a sklidit jen co zbyde. Taky mám hlavně Idared a Golden Del., a ty jsou na choroby a škůdce jako magnet. Co mám rezistenty, tak jsou ještě malé. A nakonec padlí a obaleč na ně jdou také. Takže stříkám, a i rezistenty.
|
|
|
|
|
|
|
host - 65.144 (?), 20.5.2013 12:24
Tak dejte vedet, kdy budete strikat proti obaleci a jake pripravky doporucujete. Mam za Vami zpozdeni cca 10 dnu, tak se na to nachystam. Strikam ale o vikendu na chalupe, takze nejsem tak operativni. J.R.
|
|
|
|
|
|
|
KUKY - Diamantový Zahrádkář (4549) - 155.121 (?), 20.5.2013 12:49
Použiju Mospilan nebo Reldan. Je to skoro jedno, prostřídám je. Mospilanu je podobné Calypso, jsou to neonicotinoidy. Reldan je organofosfát.
Pyretroidy /Decis, Karate/ moc nepoužívat. Hubí i užitečný hmyz.
|
|
|
|
|
|
|
host - 65.144 (?), 20.5.2013 13:08
Mospilan i Calypso mam, Reldan nikoliv (mel jsem ho jeste predloni proti roztociku jahodnikovemu, ale skoro vubec na nej nefungoval, tak jsem na nej zanevrel). Mospilan bude tedy fungovat i po 8 dnech po vylihnuti? Problem, ze postriky delam o vikendech, strefit se do 1 dne presne prakticky nelze. Ale od konce cervna tam budu, to by to mohlo vyjit, pokud Vy strikate proti 1. generaci cca v polovine cervna.
Karate/Decis pouzivam proti kvetopasu jahodnikovemu, strikam pozde vecer, kdy neletaji vcely. Myslite, ze je lepe na kvetopas jahodnikovy lepe pouzivat Calypso? J.R.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 41.143 (?), 26.5.2013 14:16
Prosím Vás, nemáte nějaký osvědčený přípravek proti mšicím. Už jsem použil Redlan i Karate Zeon. Děkuji. Karel
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|