Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleči na jádrovinách
|
|
|
|
|
|
|
KUKY - Diamantový Zahrádkář (4549) - 155.121 (?) 16.5.2013 8:55
Infinito jsem koupil v OBI.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 65.144 (?), 17.5.2013 8:29
Taky jsem vcera koupil Infinito v OBI. Mam od lonska nepouzite baleni Ridomil Gold. Co teda s nim, mam ho pouzivat nebo ne? J.R.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Vinšálek - Diamantový Zahrádkář (1862) - 82.212 (?), 19.5.2013 21:17
Počasí letošní zimy a počátku vegetace bylo pro ovocnáře velmi příznivé. Nepřálo příliš kadeřavosti ani moniliovému úžehu meruněk a třešní. Ale pro šíření rzi hušňové, strupovitosti jádrovin a peckovin je jako vyšité.
Také jsem dnes ošetřoval některé jabloně proti strupovitosti, Flintem Plus, za týden ošetřím Hattrickem a se strupovitostí jádrovin končím.
Ono většina diskusí ohledně reziduí fungicidů, ale i insekticidů, zde, je mimo mísu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 65.144 (?), 20.5.2013 8:29
Taky jsem v nedeli provedl postrik proti strupovitosti, ale teprve treti(Topas+Thiram, predtim Score+Dithane a Zato+Dithane), jsem 1 postrik za panem Kukym (jsem v 600 m.n.m.) Jake lepove desky (lapace) se pouzivaji na obalece jablecneho? Pouzivam pouze zlute desky (sklenik, tresne). Udajum na AMS-SET moc nerozumim, jsou tam 2. generace obalece jablecneho, kterou generaci mam sledovat a pri jake signalizaci (urovni) mam provest postrik? J.R.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
KUKY - Diamantový Zahrádkář (4549) - 155.121 (?), 20.5.2013 8:49
Sledují se obě generace. Když se procenta na AMS SET blíží ke stu, provede se postřik. SET zobrazují vývoj obaleče v závislosti na teplotě. Lapák slouží k signalizaci vrcholu letové vlny /obaleč klade/, po vrcholu vlny se provede postřik za určitý počet dnů podle charakteru přípravku /1 - 8 dnů/. Neonicotinoidy hned, organofosfáty za 6-8 dnů. Po těch osmi dnech se líhne. Škodí obě vlny, první vždy a druhá zvláště v teplejších oblastech. V chladnějších nemusí být výrazná.
Druhý postřik chrání už dorostlá jablka, proto je důležitý. Smozřejmě záleží na zkušenosti, máte-li červivá jablka na konci léta, je nutný druhý postřik.
|
|
|
|
|
|
|
host - 65.144 (?), 20.5.2013 9:13
Cerviva jablka moc nemivam, loni jsem postrik nedelal. Vy delate jen postrik na 2. generaci nebo i na prvni? J.R.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|