Dobrý den,
založil jsem aktuálně staronové téma ochrany jádovin, a nejen jádrovin. Prostě ovoce, s přesahem i do zeleniny či brambor. Samozřejmě je na ochranu jádrovin ještě čas. Vloni mrazová jarní kalamita u mě v HK způsobila, že jsem skoro nestříkal. Čili jsem dlohodobě postřkově vyhladovělý, a doufám, že se katastrofa nebude letos opakovat. Ne, je to sranda, ale mrazy, ať si tam někde ti nahoře nechají...
Chci mluvit o aplikační technice. Klasika u mě je polský zádový postřikovač Pilmet. Je znám už od socíku a je stále aktualizován. Začala mě bolet záda a ramena..., tak jsem si koupil benzínový postřikovač, zádový. Fajn, ale je hodně těžký a špatně regulovatelný (vycucne najednou hodně postřiku, regulace je těžkopádná, pomalá). Dostříkne vysoko do korun meruněk, na zádech ho nenosím. Koupil jsem desetimetrovou hadici, postřikovač stojí na zemi. Ale hadice je tvrdá, kravál, mimořádná spotřeba postřiku.
No, tak jsem podlehl reklamě na akumulátorovou wapku. Koupil jsem ji na Allegro. Ta má dvě trysky. Vějířovou a paprskovou. Na Allegro je za poloviční cenu. Docela jsem příjemně překvapený. Paprsek dosáhne 5 metrů (na vrcholu se rozprskne, ideální na meruňky!!!). Vějíř má vysoký tlak, tím fofruje i na spodek listů u kontaktních přípravků. Kýbl s postřikem nosíte v ruce, nebo si na záda dáte nádrž postřikovače Solo se sacím košíkem této wapky. Drahé to nakonec vůbec není!!! Jestli to je klump a vydrží dva, tři roky, tak to je fajn. I za ty peníze.