Padlí, strupovitost, mery, mšice, obaleči, svilušky... aj. v jádrovinách 2025

host - 199.133 (?)
7.1.2025 16:18

Akumulátorová wapka... o jaký přístroj se přesně jedná?

Zde mají nějakou levnou... https://www.nasenaradi.cz/aku-naradi/aku-tlakova-mycka-250w-30bar-2x-baterie-48v/

To je ona?

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
KUKY - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4570) - 2.164 (?), 7.1.2025 12:37, zobrazeno: 1648x

Dobrý den,

založil jsem aktuálně staronové téma ochrany jádovin, a nejen jádrovin. Prostě ovoce, s přesahem i do zeleniny či brambor. Samozřejmě je na ochranu jádrovin ještě čas. Vloni mrazová jarní kalamita u mě v HK způsobila, že jsem skoro nestříkal. Čili jsem dlohodobě postřkově vyhladovělý, a doufám, že se katastrofa nebude letos opakovatwink. Ne, je to sranda, ale mrazy, ať si tam někde ti nahoře nechají...

Chci mluvit o aplikační technice. Klasika u mě je polský zádový postřikovač Pilmet. Je znám už od socíku a je stále aktualizován. Začala mě bolet záda a ramena..., tak jsem si koupil benzínový postřikovač, zádový. Fajn, ale je hodně těžký a špatně regulovatelný (vycucne najednou hodně postřiku, regulace je těžkopádná, pomalá). Dostříkne vysoko do korun meruněk, na zádech ho nenosím. Koupil jsem desetimetrovou hadici, postřikovač stojí na zemi. Ale hadice je tvrdá, kravál, mimořádná spotřeba postřiku.

No, tak jsem podlehl reklamě na akumulátorovou wapku. Koupil jsem ji na Allegro. Ta má dvě trysky. Vějířovou a paprskovou. Na Allegro je za poloviční cenu. Docela jsem příjemně překvapený. Paprsek dosáhne 5 metrů (na vrcholu se rozprskne, ideální na meruňky!!!). Vějíř má vysoký tlak, tím fofruje i na spodek listů u kontaktních přípravků. Kýbl s postřikem nosíte v ruce, nebo si na záda dáte nádrž postřikovače Solo se sacím košíkem této wapky. Drahé to nakonec vůbec není!!! Jestli to je klump a vydrží dva, tři roky, tak to je fajn. I za ty peníze.

host - 199.133 (?), 7.1.2025 16:18

Akumulátorová wapka... o jaký přístroj se přesně jedná?

Zde mají nějakou levnou... https://www.nasenaradi.cz/aku-naradi/aku-tlakova-mycka-250w-30bar-2x-baterie-48v/

To je ona?

host - 214.246 (?), 7.1.2025 17:22

https://allegro.cz/nabidka/akumulatorova-tlakova-mycka-silna-vysoka-kvalita-2-aku-16744185198 

Pan KUKY ji koupil na Allegro vy ji mate drahou.

MilosK - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (236) - 158.138 (?), 7.1.2025 17:43
To nevypadá špatně, asi pořídím do garáže na mytí pneu po přezutí, na postřiky se také hodí až mi to přeroste. Kuky, je to ona?

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10351) - 70.240 (?), 7.1.2025 17:58

Aku vapku jsem používal celou minulou sezónu. Psal jsem o tom v nějakém jiném vlákně. Moje počáteční nadšení nesdílel ani PP ani MV. Samozřejmě, že místo šermování teleskopickou trubkou je jednodušší použít tento přístroj. Zvlášť pokud by se použila nádoba zádového postřikovače. Poponášet belík ideální zrovna není, ale dá se to přežít. Spotřeba postřiku bude větší, když "pálíte" dalekonosnou tryskou do výše položených větví.

hugovotr - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (649) - 16.229 (?), 7.1.2025 22:57
Zlatý motorový rosič...

KUKY - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4570) - 2.164 (?), 8.1.2025 4:17
https://allegro.cz/nabidka/akumulatorovy-tlakovy-cistic-vykonny-10000mah-200bar-2aku-1500w-15604960887 To je ona. Stála 662,- Kč. Poštovné zdarma. Mají jich tam hodně, v různých cenách.U nás by stála třeba třikrát tolik. Na pár stromů a záhonů ideální. Na internetu jsou videa. Odpadá zdlouhavé čištění, prostě ji protáhnete čistou vodou. Je lehounká, skladná.

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10351) - 70.240 (?), 8.1.2025 18:21

....zlatý motorový rosič.

Motorový rosič sice nemám, ale podle video ukázek to musí být jednoznačně nejlepší volba. Mám na mysli výkon. Akumulátorové postřikovače všeho druhu jsou proti němu pouze "plivátka". Jediná výhoda je ta, že nedělají takový kravál.

KUKY - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4570) - 2.164 (?), 9.1.2025 12:17

Objevil jsem na allegro zajímavé smáčedlo na bázi sulfonových kyselin a derivátů uhlovodíků. Čili je to tak trochu Jar. Ale schválený jako pomocná látka do postřiků. Objem 500 ml, dávkování 5 ml na 10 l. Cena 85,- Kč. No, nekupte towink.

Smáčedlo
Smáčedlo
Smáčedlo
Smáčedlo
Smáčedlo
Smáčedlo

host - 199.133 (?), 9.1.2025 15:11

A nějaké ekologické smáčedlo - např. do jahod - neznáte?

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Opravda suché dřevěnné podlahy0:27
Opravda suché dřevěnné podlahy14.1.2025
ZÍSKEJTE SVÉ POVOLENÍ K POBYTU, ŘIDIČSKÝ PRŮKAZ, IELTS, ID KARTY, PRACOVNÍ POVOLENÍ, DIPLOMY8.1.2025
ŘIDIČSKÝ PRŮKAZ, IELTS, ID KARTY, PRACOVNÍ POVOLENÍ, DIPLOMY8.1.2025
Nová stodola6.1.2025
ŘIDIČSKÝ PRŮKAZ, IELTS, ID KARTY, PRACOVNÍ POVOLENÍ, DIPLOMY3.1.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika