Granny Smith
|
|
|
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 16.250 (?), 1.1.2012 22:06
Pokud jste v mrazové kotlině, tak vypěstujete více ovoce ve výšce 470m. Já bydlím v nadmořské výšce 260m.n.m. a co se týče drůhů náročnějších na teplo, či ranně kvetoucích, tak je to náhoda, když se na stromech vůbec něco objeví. Naproti tomu 3km od nás na kopci ve výšce 400-450m mají každý rok meruněk, třešní, ořechů aj. plné stromy. Mít ovocný sad v údolí se vyplatí pouze tam, kde teplota neklesá hluboko pod nulu.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 167.40 (?), 1.1.2012 11:52
Pane Vlastimile, gratulujem! Je to nádhera! Ste jednotka v precíznosti pestovania jabloní. Verím, že budú chutiť prinajmenšom rovnako ako tie dovezené z Nového Zélandu. Paľo
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 134.38 (?), 1.3.2012 15:16
Dobrý deň, pán Polehla. Zaujímalo by ma či ste už ochutnali vaše Granny Smith? Ako chutia? Sú lepšie ako tie z marketu? Niektoré z obchodu, ktoré som jedol, nestáli chuťovo za nič, iné mali celkom príjemnú chuť. Verím, že vaše, dozreté mali chuť ešte výraznejšiu, zvlášť keď bola tak pekná a dlhá jeseň. Osvedčil sa teda "poloskleník"?
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Mičurin II - Diamantový Zahrádkář (1755) - 161.61 (?), 3.3.2012 11:45
Moje prozatimní hodnocení, není to špatné jablko zvláště pro milovníky sladkokyselé chuti.Zpočátku nakyslé s pokračující konzumací příjemně a nevtíravě zesládne, osvěžující.Slupka při konzumaci neznatelná, dužnina hustá, pevná a velmi šťavnatá.Po rozkrojení se mi zdá, že jadérka nejsou dostatečně vyzrálá (světle hnědá),řekl bych, nebyly ještě v době sklizně (10.listopadu) zcela vyzrálé.Poloskleníček určitě zapůsobil ale k zastřešení došlo až ke konci července a horní oblouky bočních stěn zůstaly nezakryty kvůli proudění vzduchu.Letos se rozhodne, nechám horní oblouky zakryté polykarbonátem.Loni jsem je použil až v půli října a uvidíme.
1.degustace 20.ledna - jablka tvrdá skoro bez chuti(nápadně připomínala marketové).
2.degustace 27 únoru - jablka pevná, šťavnatá,chuť se výrazně zlepšila, vůně slupky připomíná strouhanou citronovou kůru a velmi nenápadně se podbarvuje světle zeleně, což vůbec neovlivňuje dojem zaleného jablka.
3.degustaci plánuji za 14 dnů ale již je rozhodnuto, manželka má raději sladkokyselé jablka a velmi ji chutnají.Já jsem příznivec zpíše aromatických a sladších jablek ale rozhodně jimi nepohrdnu.
Mičurin II
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|