Braeburn
|
|
|
|
Paľo. - Diamantový Zahrádkář (1739) - 116.139 (?) 4.2.2014 20:38
Dovolím si, pripojiť sa k hodnoteniu plodov p.Vlastimila. Myslím, že nebudem zďaleka taký úspešný. Vzhľad plodov- bez chyby, tvrdosť a hustota dužniny- bez konkurencie, chuť dužniny- príjemná, "anglická", iná ako sme privyknutí u naších odrôd. Až na tu netypickú zrnitosť, múčnatenie a malú šťavnatosť. Oproti minulému roku sklamanie. Príčiny sú 3: plody som nechal na stopke až do dokonalého vyfarbenia a defacto prezretia, v pivnici bola až do decembra teplota +10, nesplnil som predsavzatie- okoštovať Braeburny už o Vianociach. Ponaučenie pre záujemcov o pestovanie tejto skvelej odrody: oberať na začiatku sklizňovej zrelosti, uskladniť čo najskôr pri teplote do +5, testovať po Novom roku stupeň konzumnej zrelosti.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Paľo. - Diamantový Zahrádkář (1739) - 116.139 (?), 4.2.2014 20:38
Dovolím si, pripojiť sa k hodnoteniu plodov p.Vlastimila. Myslím, že nebudem zďaleka taký úspešný. Vzhľad plodov- bez chyby, tvrdosť a hustota dužniny- bez konkurencie, chuť dužniny- príjemná, "anglická", iná ako sme privyknutí u naších odrôd. Až na tu netypickú zrnitosť, múčnatenie a malú šťavnatosť. Oproti minulému roku sklamanie. Príčiny sú 3: plody som nechal na stopke až do dokonalého vyfarbenia a defacto prezretia, v pivnici bola až do decembra teplota +10, nesplnil som predsavzatie- okoštovať Braeburny už o Vianociach. Ponaučenie pre záujemcov o pestovanie tejto skvelej odrody: oberať na začiatku sklizňovej zrelosti, uskladniť čo najskôr pri teplote do +5, testovať po Novom roku stupeň konzumnej zrelosti.
|
|
|
|
|
|
|
P.Z. - Zlatý Zahrádkář (717) - 192.41 (?), 10.2.2014 0:36
Zdravim, prosim vas ktoru odrodu, podobnu v chuti a konzistencii Braeburnu by ste odporucili do vyssich polôh?
Pytam sa lebo mi velmi vyhovuje (chut a konzistencia), no v 420mnm by asi poriadne dozrela iba tazko. Uprednostnujem vlastne skusenosti.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 213.119 (?), 10.2.2014 22:36
Braeburn v 470 m.n.m.?
Tak to bych nečekal...
Gratuluji. Jarin.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 213.119 (?), 21.2.2015 11:36
Pane Vlastimile, nemáte náhodou zkušenosti s touto Vaší (Mičurinovou) odrůdou СЛАВА ПОБЕДИТЕЛЯМ.
J.A.R.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|