Braeburn

Mičurin II - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1719) - 73.140 (?) 
31.10.2019 11:18

Argumentace Braeburnem o její sklizňové zralosti je jeden velký fejk!! Není možné a nejsou reálné takové výkyvy počasí aby stejná odrůda na stejném stanovišti a stromě měla začátek sklizně s rozptylem 4 týdnů pro sklizňovou zralost.Pro doplnění vzdělání jen dodám.Intenzita vybarvení plodů je zvláště závislá na rozdílu střídání nočních a denních teplot.Tady pán fatálně nezvládl svěřenou odrůdu a vzhledem k jeho pěstebním podmínkám nechal prostě Braeburn přezrát.

Mám na zahradě bezmála 20 let starý stromek Melrose.V počátcích sklizeň kolem 10÷12.října.Posledních 9 let sklizeň vlivem globálního oteplování kolem 2.října.Tedy se sklizňová zralost uspíšila vprůměru o týden.

Zahradě a zdravému pokusnictví zdar - Mičurin II (470 m)

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Petr z H - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (690) - 189.109 (?), 31.10.2019 15:07

Pane Polehla, na mé otázky se vám reagovat nehodí do krámu? Zkuste po pravdě odpovědět, možná se tím hodně vysvětlí. Děkuji.

jednoduché přehledy o odrůdách v odborných publikacích pro zahrádkáře založeny na bodovém systému

Můžete prosím nafotiti a dát sem nějaký příklad, ať člověk může posoudit, o čem mluvíte a jak je tato informace pro hobíky relevantní?

určují co pěstovat a které odrůdy jsou nevhodné

Tomu nerozumím. Mně nikdo neurčoval, co mám pěstovat. Odrůd je "nekonečné" množství, jak nových, tak starých, a naopak jsem si zde v hojném množství diskuzí zjišťoval zkušenosti s jejich pěstováním, abych si jich několik vybral. Vám je někdo určuje?

stejné názory, stejné šlechtění, stejná doporučení bez oponentury jako jeden muž

Nebude to tím, že většina dospěla ke stejnému názoru? Nerozumím tomu, když jako jeden z mála s touto shodou nesouhlasíte a máte opačné názory, proč tedy neoponujete, když máte ten prostor? Tak to přeci v odborných kruzích zcela přirozeně funguje. Proč nadáváte tady na nějakém fóru na imaginární problém, a nepřispějete s vaším názorem do příslušných publikací, kde o něj rozhodně zájem je a bude mít smysl?

host - 33.124 (?), 31.10.2019 15:38

Třeba tady to mají ofocené z nějaké publikace. Jinak já mám opačný problém, velmi rád bych jablka sbíral podle doporučené sklizňové zralosti, ale ptáci, vosy, sršni atd. mě donutí sklízet dřív...

PepaS - (30) - 217.186 (?), 31.10.2019 16:26

Ano to je ta tabulka OU o které píši výše.JS

host - 67.245 (?), 31.10.2019 18:12

Ty plakáty se všemi důležitými ovocnými druhy se rozdávaly na akcích OÚ.

Ke stažení v pdf jsou na stránkách Ovocnářské unie v oddělení propagace.

Seriozní rajonizaci odrůd vytvořil v 30. letech dr. Kamenický. Vycházelo se z letitých zkušeností okresních pomologů. Dnešní novinky mají jepičí život. Tzv. normální výběry pro jednotlivě ovocnářské oblasti a polohy se udržely do 50. let. V novější literatuře už nic takového není. Ani poslední pomologický atlas nebyl v době vydání moc aktuální.

Ono se od těch třicátých let dost oteplilo, takže se u nás dají pěstovat i teplomilné odrůdy světového sortimentu. Obchodní řetězce jiné odrůdy stejně nezajímají

V.

Ivan Hlavatý - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4384) - 234.46 (?), 31.10.2019 20:16

Keďže (foto 1) "nebyly objektivně zveřejněny pomologické popisky odrůd" Fuji a Jonagored, tak som si ich pred časom dovolil zverejniť ja (foto 2,3). A navyše ich "nestoudně" už roky pestujem (ďalšie fotky). A zdá sa (podľa fotiek) že celkom úspešne. Ako je to vôbec možné - bez tých "popisek"? "To je k nevíře". IH.

Mičurin II - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1719) - 165.146 (?), 31.10.2020 19:35

Braeburn - 2020 - štíhlé vřeteno

Dnes česané jablíčka.Sklizeň asi o deset dnů pozdnější než v minulých letech.Spousta plodů byla pokryta černí.V letošním uplakaném roku běžný jev zvláště v dolních partiích korunky.Poslední snímek po přečištění před uložením do skládky.

Zahradě zdar - Mičurin II (470 m)

Mičurin II - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1719) - 165.146 (?), 27.10.2021 11:28

Braeburn - 2021 - štíhlé vřeteno

Letos se Braeburn moc nevydařil.Po letech málo kvetl.Plody jsou méně vybarvené.Sklizené zejména uvnitř koruny.Ty nejlépe vyvinuté a vybarvené srazila vichříce z minulého týdne ale na košt něco zůstalo.

Mičurin II - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1719) - 165.146 (?), 28.10.2022 9:20

Braeburn - 2022 - štíhlé vřeteno

Letos pěkná úroda na sníženém vřeteni.Narouboval jsem na terminál nájemníka.No a aby si rozuměli je také z Nového Zélandu.Trochu neznámá odrůda Splendour ale jdu ke kořenům slavných odrůd které vznikly křížením s touto odrůdou.

Mičurin II - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1719) - 165.146 (?), 26.10.2023 9:56

Braeburn - 2023 - štíhlé vřeteno

Letos jeden košíček této lahůdkové odrůdy.Jak už je letos zvykem, skoro polovinu úrody před sběrem poškodily hmyzáci.Košík zdravých stačí.Na skládce jsou další dobře skladovatelné odrůdy.Pestrost chutí je priorita.

Braeburn
Braeburn

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nová STIHL MS 2601.12.2024
Rachot při vypouštění vody z pračky do odpadu30.11.2024
Pracovní stůl skládací26.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Další příspěvky >