Dovolím si, pripojiť sa k hodnoteniu plodov p.Vlastimila. Myslím, že nebudem zďaleka taký úspešný. Vzhľad plodov- bez chyby, tvrdosť a hustota dužniny- bez konkurencie, chuť dužniny- príjemná, "anglická", iná ako sme privyknutí u naších odrôd. Až na tu netypickú zrnitosť, múčnatenie a malú šťavnatosť. Oproti minulému roku sklamanie. Príčiny sú 3: plody som nechal na stopke až do dokonalého vyfarbenia a defacto prezretia, v pivnici bola až do decembra teplota +10, nesplnil som predsavzatie- okoštovať Braeburny už o Vianociach. Ponaučenie pre záujemcov o pestovanie tejto skvelej odrody: oberať na začiatku sklizňovej zrelosti, uskladniť čo najskôr pri teplote do +5, testovať po Novom roku stupeň konzumnej zrelosti.