Bohemia nepřekonaná



Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?)
24.9.2014 12:42

Žlutou a červenou Bohemii mám tvrdou a nakyslou. Jedině obrovské přezrálé Rubíny jsou v tuto dobu sice tvrdé, ale chuťově zajímavé. Je to něco jiného než pozdější klasická uleželá chuť. Mají zvláštní říz, kyselost už není tak rušivá. 

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
            
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 23.9.2014 22:11

Tak to tedy nevím. Záleží asi na tom, v jakém stavu komu jablka chutnají. Mně tvrdší a kyselejší jablka hned po sklizni nechutnají, pokud se nejedná o nějaké letní, či vyloženě podzimní odrůdy. Chutnal jsem jak Bohemie, tak třeba Rajku, ale počkám si až na řádnou konzumní zralost se správně uvolněnými cukry a aromatem (příchutí). To znamená dát na to jablkům nějaký ten čas uskladněním. 

               
Mikeš13 - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1994) - 224.39 (?), 24.9.2014 14:36

Mně vždy nejvíce chutnala Bohemie utržená přímo ze stromu někdy v polovině října, krásně vybarvená - měla sice nějakou tu kyselinku navíc, ale vychutnával jsem si tu šťavnatou "živou čerstvost", kdy vám šťáva pěkně rozezpívá žaludek.

Vloni strom odešel na rakovinu v krčku kmene, tak mi to nedá a asi tuto odrůdu obnovím.

            
host - 182.230 (?), 23.9.2014 22:12

Bohužel mám taky takovou zkušenost, sršni a vosy tuto odrůdu spolehlivě likvidují. 

               
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 92.38 (?), 24.9.2014 8:43

Tady se připojuji k p. Polehlovi s chválou Bohemie. Pár plodů, co padnou za oběť vosám monilii či strupovitosti rád oželím. Jsou to krásná veliká jablka, která lze jíst již teď, za měsíc budou ještě lepší a vydrží i po Vánocích.  Šťavnatou křupavost a medovou chuť jen tak něco nepřekoná. Na protrhání největších plodů robře reaguje zvětšením těch ponechaných.

                  
KUKY - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4550) - 155.121 (?), 24.9.2014 12:31

Chuť má opravdu vynikající a dá se jíst nyní (už nevrže mezi zuby). 1/3 shnije po nabodnutí, 1/3 hmyzáci nahryžou a 1/3 nám milostivě nechají (drobné a nevybarvené).  Na jiné sorty nejdou, dozrávají později. Kromě toho nabodávají i kdoule. Možná je láká i žlutá barva.

                     
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 24.9.2014 12:42

Žlutou a červenou Bohemii mám tvrdou a nakyslou. Jedině obrovské přezrálé Rubíny jsou v tuto dobu sice tvrdé, ale chuťově zajímavé. Je to něco jiného než pozdější klasická uleželá chuť. Mají zvláštní říz, kyselost už není tak rušivá. 

                     
host - 169.59 (?), 24.9.2014 15:51

No a nezkoušel jste na vosy nějakou past?

                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 236.1 (?), 24.9.2014 19:49

Jak jsem již psal, Bohemia dobře reaguje na postupnou sklizeň dorůstáním ponechaných plodů. Z polokmenu jsem sklidil již 3 bedny a počkám dva týdny na další. várku. Obvykle sklízím 3x.

Bohemia po probírce
Bohemia po probírce
   
Mičurin II - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1717) - 165.146 (?), 18.8.2015 20:43

Místo planých keců o náročnosti, pěstitelská realita při základní péči ovocnáře.Bohemia - 2015 - zákrsek v půli srpna - Mičurin II (470 m)



      
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 92.38 (?), 19.8.2015 11:37

Zákrsek perfektní, jablíčka výstavní. Jen tu základní péči Vám při dokonalé probírce a naprosté absenci plevelů málokdo uvěří...

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Pracovní stůl skládací26.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika