Máte pravdu, ta lokalita je drsnější, i když jen 350m n. m. vysoko. Bohemie mají výhodu, že prakticky nepadají. Některé pozdní odrůdy (po probírce ovšem) mám ještě na stromech - Melrose, Otavu, Florinu, taky Bláhovy, Jonalord, Delor, Resistu a další, vesměs starší odrůdy. Idaredy sklízím většinou až po opadu listí. Probírku dělám m.j pro případ, kdyby mě překvapily silnější mrazy, 4 stupně nevadí.
Rubíny z této studené polohy v pohodě vydrží do konce března. Není přitom velký rozdíl ve skladovatelnosti, jestli byly sklizeny začátkem nebo koncem října. V barvě a chuti je ale rozdíl výrazný. Pro příznivce kyselejších jablek jsou k jídlu rovnou, nejlepší budou asi za měsíc. Troufnu si říci, že z teplejších poloh takové kvality nedosáhnou. U drtivé většiny odrůd je bohužel pravdou pravý opak.