Dobrý den, dnes jsem nasázel asi 50 stroužků česneku odrůdy Rusinka. Dával jsem ho asi 18 cm/45 cm. Má být mohutný, vysoký až 180 cm. Původ má v "ruském paličáku", má být vitální, ozdravený od virů a chutný. Mořený byl hned Sulkou (dle návodu, ale jen 2 hodiny, roztoč), a asi po měsíci, tj. dnes před výsadbou Topsinem (houbové choroby). Topsinu mám zbyteček, už není v malém balení dostupný a na moření česneku se již nepoužívá. Je to látky blízká Fundazolu, který skončil dávno. Oba přípravky mají nejistý účinek z důvodu rezistence hub. Ale, když je to doma... Má se sázet do studené půdy, ale má se ochladit, pršet. Počasí dnes přálo, tak proč ne. Nemám rád se matlat v bahně a déšť za krkem v listopadu nebo v prosinci! Dělám to tak léta. Mám vypozorováno, že když přiletí havrani, je vhodná doba k výsadbě česneku. Havrani přilétávají obvykle ve druhé polovině října. Havrani nalétávají ze severovýchodu Evropy spolu s kavkami. Včera jsem zahlédl velké hejno kavek, za pár dnů jsou havrani tady! Když přiletí, tak jim zamávám (ale pozor, demenci ještě nemám, jsou to krásní ptáci)! Ještě doplním. Ničím jsem nehnojil, bylo hnojeno k minulé plodině Cereritem (melouny). Jen na jaře přihnojím dusíkem (močovinou).