Dobrý den, dnes jsem nasázel asi 50 stroužků česneku odrůdy Rusinka. Dával jsem ho asi 18 cm/45 cm. Má být mohutný, vysoký až 180 cm. Původ má v "ruském paličáku", má být vitální, ozdravený od virů a chutný. Mořený byl hned Sulkou (dle návodu, ale jen 2 hodiny, roztoč), a asi po měsíci, tj. dnes před výsadbou Topsinem (houbové choroby). Topsinu mám zbyteček, už není v malém balení dostupný a na moření česneku se již nepoužívá. Je to látky blízká Fundazolu, který skončil dávno. Oba přípravky mají nejistý účinek z důvodu rezistence hub. Ale, když je to doma... Má se sázet do studené půdy, ale má se ochladit, pršet. Počasí dnes přálo, tak proč ne. Nemám rád se matlat v bahně a déšť za krkem v listopadu nebo v prosinci! Dělám to tak léta. Mám vypozorováno, že když přiletí havrani, je vhodná doba k výsadbě česneku. Havrani přilétávají obvykle ve druhé polovině října. Havrani nalétávají ze severovýchodu Evropy spolu s kavkami. Včera jsem zahlédl velké hejno kavek, za pár dnů jsou havrani tady! Když přiletí, tak jim zamávám (ale pozor, demenci ještě nemám
, jsou to krásní ptáci)! Ještě doplním. Ničím jsem nehnojil, bylo hnojeno k minulé plodině Cereritem (melouny). Jen na jaře přihnojím dusíkem (močovinou).