Jaké ovocné stromky budete kupovat?
|
|
|
|
host - 168.103 (?) 4.4.2023 21:57
Je každého jeho rozhodnutí, s čím bude ošetřovat své stromy. Kdo není příznivcem plastových teleskopických násad, ten si je prostě nepořídí. Já jen píšu z vlastní zkušenosti, když jsem asi před 15 lety přikoupil teleskopický nástavec, rázem jsem mohl konečně bez šplhání po stromech přetáhnout jedním vrzem celou korunu vzrostlé slivoně. Mám vysokou postavu, tak když natáhnu ruku (2,5m)a roztáhnu naplno nástavec (2,2m), rozpráší se postřiková kapalina z výšky 5 metrů. Toho jsem před tím nikdy s žádným jiným nástrojem nedosáhl. To, že je karbon křehký, zjistí asi každý sám. Na druhé straně mince je ale váha, prostě držíte v zdvižené ruce superdlouhou tyčku vážící pár gramů, s tím se mosazná tyč nikdy nemůže rovnat, zvlášť, když jde o postřik více vzrostlých stromů. Karbonový teleskopický nástavec je, myslím si, velmi dobrý výrobek. Walter
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mičurin II - Diamantový Zahrádkář (1710) - 165.146 (?), 4.4.2023 13:52
Víte nejsem příznivcem teleskopických násad ať jsou to nástavce postřikovačů nebo násad rýčů vidlí atd.Každý mechanismus nebo spoj na prvku který může být v celku zvyšuje předpoklad poruchy nebo netěsnosti.Mám mosazný nástavec na postřikovač délky 150 cm který je v celku(koupen před mnoha lety).Nyní nabízí Solo tento nástavec půlený.Výhoda má být možnost použití obou celků jednotlivě.Jenže při maximální délce nástavce je vytvořen další těsnící spoj a to je zase zdroj potenciální netěsnosti.Dnes je móda nahrazovat klasické a osvědčené materiály náhražkami.Jak vidno, není to vždy ku prospěchu funkčnosti a trvanlivosti.
Zahradě zdar - Mičurin II (470 m)
|
|
|
|
|
|
|
host - 81.144 (?), 4.4.2023 16:59
Ohledně teleskopických násad asi tolik. Mám ji neznačkovou k ručnímu postřikovači a přívod kapaliny k trysce je od spouště vyřešen plastovou hadičkou v jednom kuse bez mezispojů. Nosná trubková násada se skládá ze tří dílů a neslouží pro přívod, ale pouze jako konstrukce, kolem které je hadička omotaná dokola..Sice je to někdy nepohodlné, že se to někde o větev zasekne, ale když přidám bodové osvětlení, jsem schopen stříkat i v noci a klidně jednou rukou jak je to celé lehoučké. Největší možná délka je 3,3 m.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 168.103 (?), 4.4.2023 21:57
Je každého jeho rozhodnutí, s čím bude ošetřovat své stromy. Kdo není příznivcem plastových teleskopických násad, ten si je prostě nepořídí. Já jen píšu z vlastní zkušenosti, když jsem asi před 15 lety přikoupil teleskopický nástavec, rázem jsem mohl konečně bez šplhání po stromech přetáhnout jedním vrzem celou korunu vzrostlé slivoně. Mám vysokou postavu, tak když natáhnu ruku (2,5m)a roztáhnu naplno nástavec (2,2m), rozpráší se postřiková kapalina z výšky 5 metrů. Toho jsem před tím nikdy s žádným jiným nástrojem nedosáhl. To, že je karbon křehký, zjistí asi každý sám. Na druhé straně mince je ale váha, prostě držíte v zdvižené ruce superdlouhou tyčku vážící pár gramů, s tím se mosazná tyč nikdy nemůže rovnat, zvlášť, když jde o postřik více vzrostlých stromů. Karbonový teleskopický nástavec je, myslím si, velmi dobrý výrobek. Walter
|
|
|
|
|
|
|
host - 81.144 (?), 5.4.2023 9:08
Když k výšce postavy s nataženou rukou připočítám ten můj aparát, na některé merunky už stěží dosáhnu, jak jsem je vysoukal do výšin, ale ani to jim před mrazem vždycky nepomůže. V sadě mám dost často větrno, když je potřeba stříkat, a pouze ruční postřikovač s násadou je jistotou dobrého pokrytí. U motorového rosiče je v takových podmínkách velká spotřeba, která uletí bez užitku pryč, ale když už je na stromech listí, je to zase trochu jiné než nyní.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|