Jaké ovocné stromky budete kupovat?
|
|
|
|
|
|
|
|
Mičurin II - Diamantový Zahrádkář (1710) - 165.146 (?), 14.3.2023 15:10
Na podzim jsem vysadil broskvoň FM3 dále neplánovitě meruňku Exnarova a přesadil špičák jabloně Junami ze školky na trvalé stanoviště.Na jaře budu jen roubovat jabloně.Chystám se kompletně přeroubovat jabloně Enterprise a Admirál buď na podnožový pařízek a nebo na kmínek těchto odrůd.Ještě jsem se nerozhodl a přiroubovat ještě nějaké odrůdy do dalších jabloní.
Zahradě zdar - Mičurin II (470 m)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 40.227 (?), 25.3.2023 10:06
Vysadila jsem Katinku na Wavitu, Jofelu na Wangenheimce, asijskou hrusen Nijiseikii, merunku Harlayne na Wangenheimce a jeste musim zasadit morusi Gerardi Dwarf.
Vsechno male, aby se to veslo :-)
E.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 234.47 (?), 28.3.2023 19:30
Kto ešte nemá Hanitu tak túto. Je chuťovo výborná.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10317) - 70.240 (?), 3.4.2023 17:11
Máte pravdu, pane Waltře. Jofelu chválil dlouhodobě Jirka, minulý rok ale ne, alespoň se domnívám, že ne. Já fakt nevím, co je tahle odrůda zač. První plody Harbely a Haromy byly rozhodně lepší. Co se týče kupovaných ovocných stromků, tak skoro všechno překvapivě raší, i pozdní broskvoň Flaminia, což byl jen takový proutek s polámaným a proschlým obrostem, ale vypadá životaschopně, stejně jako podzimní Legolda, což byl taky "chcípáček". Zřejmě dobrá zima pro ujmutí nových stromků. Nikoliv už tak pro teleskopickou karbonovou trubku k postřikovači Solo, která po roce praskla na dvou místech.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|