Broskve 2023
|
|
|
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10317) - 70.240 (?) 5.7.2023 14:29
Nepatrně zaměklé Springcresty jsou výborné (broskvový navinule sladký říz). Je jich málo, takže nejsou fádní. V minulosti tolik pecek prasklých nebylo, podle mě je to tím, že ovoce zraje díky oteplování dříve a pecky se nestačí dobře vyvinout. Nebo je to nedostatkem nějakého minerálu, protože občasné prasklé pecky jsou i u pozdnějších odrůd. Co se týče kvetení, tak Springcrest, Maycrest a nektarinky s miskovitými květy kvetou nejdříve. Proto je Springcrest důkladně probraný mrazem. Maycrest nemá vůbec plody a Sagittaria také ne. Raně kvetoucí SRG a Venus plody mají. Překvapila ta nektarinka Alice Cool, která má u země tolik plodů. Pokud jde o příspěvky s fotkami, Martine, tak nezbývá, než ke každému takovému příspěvku s fotkou "připojit reakci" bez fotky a upozornit tak na něj. Na ten Orangered se podívám. Vůbec o tom nevím a ostatní zřejmě taky ne. Ještě bych dodal, že ta tvoje Františka překvapuje, že nezmrzla.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10317) - 70.240 (?), 5.7.2023 14:29
Nepatrně zaměklé Springcresty jsou výborné (broskvový navinule sladký říz). Je jich málo, takže nejsou fádní. V minulosti tolik pecek prasklých nebylo, podle mě je to tím, že ovoce zraje díky oteplování dříve a pecky se nestačí dobře vyvinout. Nebo je to nedostatkem nějakého minerálu, protože občasné prasklé pecky jsou i u pozdnějších odrůd. Co se týče kvetení, tak Springcrest, Maycrest a nektarinky s miskovitými květy kvetou nejdříve. Proto je Springcrest důkladně probraný mrazem. Maycrest nemá vůbec plody a Sagittaria také ne. Raně kvetoucí SRG a Venus plody mají. Překvapila ta nektarinka Alice Cool, která má u země tolik plodů. Pokud jde o příspěvky s fotkami, Martine, tak nezbývá, než ke každému takovému příspěvku s fotkou "připojit reakci" bez fotky a upozornit tak na něj. Na ten Orangered se podívám. Vůbec o tom nevím a ostatní zřejmě taky ne. Ještě bych dodal, že ta tvoje Františka překvapuje, že nezmrzla.
|
|
|
|
|
|
|
walter. - Diamantový Zahrádkář (1939) - 168.103 (?), 5.7.2023 14:39
poměry kyselin neznám, ale chuť Springcresatu velmi příjemně navinulá, myslím si, že je to nejchutnější z toho, co mám, chutnější, než Earliglo, FMIII, Redhaven, Cresthaven. Letos překvapivě velmi slušná úroda, ovšem nejvíc je toho na semenáčích, které jsem rouboval a očkoval, tam jsem dělal i probírku na GF677 je toho méně, ale zase jsou plody velké. FMIII o 3 metry dál nemá skoro nic, přitom FMIII kvetla o týden později, ale omrzlých květů měla více.Z toho mi vyplývá, že v květu je méně odolná, než Springcrest. K vkládání fotek: V několika mailech jsem redakci vysvětlil, jak to zatím funguje a byl jsem ubezpečený, že stav v nejkratší možné době napraví. Přidávám fotky svých Springcrestů, zatím jsem utrhl jen asi 10 plodů, ale taky už 3 s monilií. Walter
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|