Broskve 2023
|
|
|
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10317) - 70.240 (?) 14.3.2023 15:00
Nevím, kdo to přesně řekl, jestli Napoleon, Caesar nebo někdo jiný, ale "Všechno je jinak". Ranější odrůdy už mají také zelené špičky, ale největší radost mám z té Sagittarie, protože ta má nejen zelené špičky, ale i růžové čepičky na květních pupenech, takže se jakoby zdá, že bude možná ranější než například Springcrest. S pravostí odrůdy není ještě vyhráno, záměn ze Spomyšle je "neúrekom", ale zase na druhou stranu tady někdo tvrdil, že ve Spomyšli nemůžou mít Tardibelle, protože jí nemají ani v Německu a ejhle, Tardibelle to je. Samozřejmě tady bude dozrávat velmi špatně, což se potvrzuje, ale pravá bude.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 81.144 (?), 14.3.2023 11:11
Podobné teploty jsou i u nás na Kroměřížsku. Jeden semenáček už taky začíná...
|
|
|
|
|
|
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10317) - 70.240 (?), 14.3.2023 15:00
Nevím, kdo to přesně řekl, jestli Napoleon, Caesar nebo někdo jiný, ale "Všechno je jinak". Ranější odrůdy už mají také zelené špičky, ale největší radost mám z té Sagittarie, protože ta má nejen zelené špičky, ale i růžové čepičky na květních pupenech, takže se jakoby zdá, že bude možná ranější než například Springcrest. S pravostí odrůdy není ještě vyhráno, záměn ze Spomyšle je "neúrekom", ale zase na druhou stranu tady někdo tvrdil, že ve Spomyšli nemůžou mít Tardibelle, protože jí nemají ani v Německu a ejhle, Tardibelle to je. Samozřejmě tady bude dozrávat velmi špatně, což se potvrzuje, ale pravá bude.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 213.137 (?), 14.3.2023 21:53
Mi se květní pupeny sagittarie dost vysypaly, zatímco haveny jsou v pohodě, prostě předčasné narašení a silné mrazy. S meruňkama to je podobně, něco OK něco KO.
Sagittaria by měla zrát tabulkově s Leskorou. A Springcrest v porovnání kdy?
A jak je to s nejranější Primissimou Delbard v porovnání s Leskorou? MH
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|