Vše je třeba vnímat se zdravým rozumem.
Záleží na tom, jaký máte kompost (velkou hromadu v koutě velké zahrady nebo plastový kompostér na dvorku) a jak rychle jej potřebujete mít hotový. Taky jestli máte možnost odpadky promíchat se zeminou, trávou, apod.
Bavlna je celulóza. Ze stejného důvodu, proč se dřevo přidává ve formě pilin, nebudeme kompostovat celou košili.
Mléčné výrobky a maso se zkazí dřív, než se aerobně rozloží. Zkažené bílkoviny mohou produkovat sirovodík. Ten je sice toxický, ale v množství, které přichází v domácnosti v úvahu, je riziko jen teoretické. Spíš vadí, že takové zbytky přitahují mouchy a odporně páchnou. Totéž platí o vařených jídlech. Čaj a káva tato rizika nemají. Pokud je na zahradě dostatek rostlinných zbytků na smíchání - plevelů, trávy, listí, drnů, pilin, nevidím nejmenší problém kompostovat veškeré zbytky potravin. Naopak, mohou být cenným zdrojem dusíku.