Džem z višni - odkôstkovanie
|
|
|
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3300) - 5.149 (?) 29.6.2013 9:06
Jen pár poznámek:
1. není višeň jako višeň- nelze seovnávat například Morelu s maďarskou odrůdou Erdi Botermo. Odrůdě je třeba přizpůsobit množství cukru.
2.Vypeckování je opravdu problém. Já to dělám tak, že višně nasypu do 10 litrového kbelíku, ruce vstrčím pod hladinu a mačkám a mačkám, až rozmačkám převážnou většinu višní. Dám na hrnec (mám Zepter), povařím a pecky, které se pěkně oddělí vyberu.
3.Žádný pektinující přípravek nepoužívám, přidávám červený rybíz, který má stejně pektinu jako např padaná zelená jablka. Pochopitelně rybíz přidávám celé bobulky (ne jen vylisovanou šťávu), protože nejvíce pektinu je ve slupkách.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 44.10 (?), 29.6.2013 6:06
O limonadach vim dobre a kupuji si je jen bez chemicke konzervace (alespon je to na nich uvedeno). A dzem je proste na muj vkus a chut nejlepsi 1:1, zejmena z jahod je to naprosta bomba. J.R.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 60.45 (?), 29.6.2013 18:58
Pane Paľo, nepsal jsem o zadnych zdravotnich rizicich kyseliny sorbove, ale o tom, ze se osobne jeji konzumaci se vyhybam v pripadech, kde jeji pouziti neni nutne. Obdobne saponaty pro umyvani sklenic a hrnicku rovnez nepouzivam, byt v tom nevidim zdravotni riziko. J.R.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3300) - 5.149 (?), 29.6.2013 9:06
Jen pár poznámek:
1. není višeň jako višeň- nelze seovnávat například Morelu s maďarskou odrůdou Erdi Botermo. Odrůdě je třeba přizpůsobit množství cukru.
2.Vypeckování je opravdu problém. Já to dělám tak, že višně nasypu do 10 litrového kbelíku, ruce vstrčím pod hladinu a mačkám a mačkám, až rozmačkám převážnou většinu višní. Dám na hrnec (mám Zepter), povařím a pecky, které se pěkně oddělí vyberu.
3.Žádný pektinující přípravek nepoužívám, přidávám červený rybíz, který má stejně pektinu jako např padaná zelená jablka. Pochopitelně rybíz přidávám celé bobulky (ne jen vylisovanou šťávu), protože nejvíce pektinu je ve slupkách.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|